Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοκκώσης: Ο χιονοδρομικός τουρισμός έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης

Κοκκώσης: Ο χιονοδρομικός τουρισμός έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης

Η αποκατάσταση του συστήματος αδειοδότησης και ελέγχου του τουριστικού προϊόντος σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και η επέκταση της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είναι οι δύο βασικές προτεραιότητες του Ε.Ο.Τ.

Η αποκατάσταση του συστήματος αδειοδότησης και ελέγχου του τουριστικού προϊόντος σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και η<...> επέκταση της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είναι οι δύο βασικές προτεραιότητες του Ε.Ο.Τ.. Την επισήμανση αυτή έκανε ο καθηγητής κ. Χάρης Κοκκώσης, μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε η Κάπα Σίγμα Δέλτα Α.Ε., για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού.

Ως γνωστόν η εταιρία έχει την εμπορική εκμετάλλευση (διαφημίσεις, χορηγίες, εκδηλώσεις, κλπ.) των χιονοδρομικών κέντρων Aegean Παρνασσού, Καλαβρύτων, και Φαλακρού Δράμας. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Τ.Α. κ. Ν. Χαριτάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθ. Παπαδόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Φαλακρού και Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Μ. Μαυρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κάπα Σίγμα Δέλτα Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Δεριζιώτης.

Συνεχίζοντας ο κ. Κοκκώσης τόνισε ότι “ο χειμερινός – χιονοδρομικός τουρισμός είναι ένα πεδίο δραστηριότητας με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, και στο πλαίσιο αυτό ο Ε.Ο.Τ. θα συμβάλλει τόσο με πρόγραμμα προβολής εσωτερικού τουρισμού, όσο και με τα προγράμματα εσωτερικού τουρισμού”.

Σε σύντομο χαιρετισμό, που απέστειλε ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αν. Λιάσκος, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η διαφορετικότητα της τουριστικής ζήτησης και ο διαφορετικός τρόπος οργάνωσης του χειμερινού τουρισμού μας υποχρεώνουν ως υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να στρέψουμε την προσοχή μας:


  • Στην ανάλογη υποδομή για την ικανοποίηση των ειδικών τουριστικών αναγκών

  • Στην προσαρμοσμένη στις ειδικές τουριστικές ανάγκες οργάνωση και στην στόχευση σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς.


Ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι “τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ορεινών περιοχών της χώρας μας έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς καλύπτουν το 42% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας, δεδομένα που καθιστούν αναγκαία την άσκηση ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανάπτυξη τους, με την στήριξη των τοπικών πληθυσμών και την ενθάρρυνση φιλικών προς το περιβάλλον επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που αξιοποιούν τους φυσικούς πόρους και δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης και συμπληρωματικά εισοδήματα (αγροτουρισμός – ανάπτυξη ορεινών περιοχών – χιονοδρομικός τουρισμός)”.

“Η δημιουργία και η προώθηση πακέτων εσωτερικού τουρισμού“ τόνισε ο κ. Λιάσκος “εκτός περιόδου αιχμής για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άτομα με ειδικές ανάγκες, μαθητές και τρίτη ηλικία) μπορούν να συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στον χειμερινό τουρισμό (πολιτιστικός – θρησκευτικός – ιαματικός τουρισμός). Τέλος, η δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου και προδιαγραφών για την ανάπτυξη ιαματικών πηγών και τον θερμαλισμό, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη θα εμπλουτίσει και θα αναβαθμίσει ποιοτικά το τουριστικό μας προϊόν”. Και κατέληξε ο κ. Λιάσκος σημειώνοντας ότι “η Πολιτεία και οι επίσημοι φορείς του τουρισμού έχουμε τον πρώτο λόγο στην προσπάθεια ανασύνταξης και χάραξης τουριστικής πολιτικής που θα βάζει τις βάσεις για μακροχρόνια ανάπτυξη και δεν θα βλέπει μόνο το σήμερα”.

Παίρνοντας τον λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Τ.Α. κ. Νικ. Χαριτάκης τόνισε ότι “η εταιρία θα επιδιώξει στην φετινή χιονοδρομική περίοδο να προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες των δύο χιονοδρομικών, αλλά και να μεγιστοποιήσει το οικονομικό αποτέλεσμα για την Ε.Τ.Α.”. Επίσης, όπως είπε ο κ. Χαριτάκης “στις προτεραιότητες της διοίκησης είναι η πλήρης καταγραφή των δεδομένων, ώστε να προγραμματιστούν με λεπτομέρεια οι επενδυτικές και άλλες κινήσεις στα δύο χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού”.

Από την πλευρά του ο κ. Αθ. Παπαδόπουλος τόνισε την συμβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ σημείωσε ιδιαίτερα την μοναδικότητα του τοπίου στον Χελμό, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες του χιονοδρομικού, γεγονός που αποδεικνύεται από την συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μ. Μαυρίδης τόνισε τις δυνατότητες ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, το οποίο είναι το νεότερο και ένα από τα πλέον άρτια χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε ότι “σε μία περίοδο όπου σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες βρίσκονται σε λήθαργο, η ΑΝ.ΦΑ Α.Ε. ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια έθεσε τις κατάλληλες βάσεις με γενναίες ομολογουμένως επενδύσεις, μέσα από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου της Δράμας, με στόχο τη λειτουργία του ως μοχλού ανάπτυξης και αναβάθμισης της περιοχής“.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κάπα Σίγμα Δέλτα Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού, μέσα από διαδικασίες συνεργειών και ανάπτυξης νέων προϊόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “επενδύσαμε και επενδύουμε στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, πιστεύοντας στις προοπτικές ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού. Πιστεύουμε ότι οι συμπατριώτες μας θα αυξήσουν τις χειμερινές τους διακοπές στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και για αυτό η εταιρία μας, σε ορίζοντα τριετίας θα επενδύσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ στον τομέα αυτό”. Και κατέληξε λέογοντας ότι “θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας που μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή την καινούργια μας δραστηριότητα και συγκεκριμένα τον Όμιλο Βασιλάκη (Aegean και Hertz), την Emporiki Bank, την Siemens Mobile και την Vodafone και να καλωσορίσω τους νέους μας χορηγούς που προστέθηκαν ήδη στην ομάδα και συγκεκριμένα την TIM και την Yamaha – Μοτοδυναμική”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024