Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραδίδεται σε δύο μήνες το έργο επέκτασης του αεροδρομίου `Νίκος Καζαντζάκης`

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Δεκέμβριος 2004, 00:00

Από το ερχόμενο καλοκαίρι το αεροδρόμιο Ηρακλείου `Νίκος Καζαντζάκης` θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη<...>

καλύτερες υπηρεσίες, προσφέροντας συνεπώς και καλύτερη εξυπηρέτηση στους επιβάτες του, καθώς σε δύο μήνες εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί το νέο τμήμα της επέκτασης του αερολιμένα, στο οποίο στεγάζεται η καινούργια αίθουσα αναχωρήσεων εξωτερικού. 

Έτσι, σύμφωνα με άρθρο της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, το νέο κτίριο του αεροδρομίου θα έχει 3 επίπεδα, ενώ η αίθουσα αναχωρήσεων εξωτερικού θα καλύπτει έκταση 4.700 τ.μ.. Ακόμα, θα έχει 2 μεταφορικές ταινίες για τις αποσκευές και 15 καινούργια κάουντερ για το τσεκάρισμα των εισιτηρίων και των αποσκευών. Έτσι, μαζί μ` αυτό, το αεροδρόμιο θα έχει συνολικά 39 κάουντερ.

Όπως λέει ο αερολιμενάρχης κ. Δημήτρης Κακλαμάνης “με την καινούργια αυτή αίθουσα θα `ανασάνει` το αεροδρόμιο και τα λειτουργικά του προβλήματα θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό”.

Μάλιστα, εκτός από την καινούργια αίθουσα αναχωρήσεων, που βρίσκεται στο ισόγειο, στο υπόγειο διαμορφώνεται ο χώρος για τον 100% έλεγχο των αποσκευών με ειδικά μηχανήματα, ενώ στον 1ο όροφο θα στεγαστούν τα γραφεία της πολιτικής αεροπορίας των εταιριών.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο ότι με τη νέα αυτή επέκταση οι στεγασμένοι χώροι του αεροδρομίου καλύπτουν έκταση περίπου 35.000 τ.μ..

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το επόμενο έργο που έχει προγραμματιστεί και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης είναι η κατασκευή σύγχρονου πύργου ελέγχου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top