Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πλούσια θεματολογία στο Συνέδριο της Φλώρινας για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Δεκέμβριος 2004, 00:00

Τα εγκαίνια των εργασιών του πρώτου συνεδρίου - έκθεσης για την τουριστική ανάπτυξη της Φλώρινας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή<...>

3 Δεκεμβρίου ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλος, θέλοντας με αυτή την κίνηση να δώσει κύρος σε αυτή την προσπάθεια, που γίνεται για πρώτη φορά και να την βοηθήσει να καθιερωθεί ως θεσμό, μέσω του οποίου θα προβάλλονται οι δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού, που προσφέρει η περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο συνέδριο τουριστικής ανάπτυξης και την έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, ενώ η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 7 το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 του μηνός και σε αυτή θα μετέχουν με περίπτερα φορείς από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που δραστηριοποιούνται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Σε ότι αφορά στο συνέδριο, οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους ομιλητές, αναμένεται να αποτελέσουν χρήσιμο `εργαλείο` για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για την ολιστική τουριστική ανάπτυξη, τις εμπειρίες και τα προβλήματα στην Ελλάδα, τον ιαματικό, αγροτικό και δασικό τουρισμό, την τουριστική προβολή της δυτικής Μακεδονίας και του νομού Φλώρινας, τις ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές, την αναγέννηση του παραδοσιακού οικισμού στο Νυμφαίο, τον συντονιστικό ρόλο των Ο.Τ.Α., την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την τιμολογιακή πολιτική, τους φυσικούς και πολιτιστικούς τουριστικούς πόρους του νομού και την κατάρτιση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο του τουρισμού.

Ανάμεσα στους εισηγητές περιλαμβάνεται ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Κωτούλας, οι πρόεδροι του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Κοσκούκης, της Ένωσης Ξενοδόχων Φλώρινας, κ. Θάνος Ρώμπαπας, της τοπικής αναπτυξιακής εταιρίας, κ. Aνθιμος Μπιτάκης, της ΤΕΔΚ, κ. Αιμίλιος Ασπρίδης, του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Aρης Αριστείδου και του Εργατικού Κέντρου, κ. Γιάννης Δημητρίου, καθώς και πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου και δημοσιογράφοι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top