Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνάντηση πραγματοποίησαν χτες στην Αθήνα οι Νομάρχες του Αιγαίου για το ακτοπλοϊκό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Δεκέμβριος 2004, 00:00

Οι Νομάρχες του Αιγαίου πραγματοποίησαν συνάντηση χτες στην Αθήνα, στα γραφεία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος<...>

(ΕΝΑΕ), προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν τελικά στην κινητοποίηση της 15ης Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, στην συνάντηση πήραν μέρος οι νομάρχες Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου και Σάμου και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα κατατέθηκε από την πλευρά του νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, πρόταση για κοινή διακήρυξη των νομαρχών του Αιγαίου, με την οποία θα ζητείται η επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος και η αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Προτάθηκε επίσης, να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και οι πέντε νομάρχες στην Αθήνα, όταν θα πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις σε όλο το Αιγαίου. Στην ουσία οι 5 νομάρχες κλήθηκαν στην χτεσινή τους συνάντηση ν` αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 15ης Δεκεμβρίου και τι μορφή θα έχουν οι διαμαρτυρίες τους.

Έτσι, σε περίπτωση που συναποφασιστεί κάτι τέτοιο, ο κ. Μαχαιρίδης επιστρέφοντας στη Ρόδο, θα έχει επαφές και συναντήσεις με τους δημάρχους και με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, ώστε η κινητοποίηση να αποκτήσει ακόμη μαζικότερο χαρακτήρα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ατζέντα της χτεσινής συνάντησης των νομαρχών, εκτός από το ζήτημα του ακτοπλοϊκού υπήρχαν δύο ακόμα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς οι νομάρχες συζήτησαν συγκεκριμένα το θέμα του νέου αναπτυξιακού νόμου σε ότι αφορά τα κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές, ενώ έθεσαν και γενικότερο ζήτημα για τις νησιωτικές πολιτικές. Και τα δύο αυτά θέματα είναι μείζονος σημασίας για τα νησιά του Αιγαίου και γι` αυτό δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις προσπάθειές τους οι νομάρχες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top