Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΜπαράζ προβλημάτων ταλανίζουν το κλάδο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Μπαράζ προβλημάτων ταλανίζουν το κλάδο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Autohellas – Hertz κ. Δημήτρης Μαγγιώρος, μιλώντας στην εκπομπή `Business & Travel` και στο δημοσιογράφο κ. Χάρη Ντιγριντάκη, σχετικά με το μπαράζ προβλημάτων που ταλανίζουν […]

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Autohellas – Hertz κ. Δημήτρης Μαγγιώρος, μιλώντας στην<...> εκπομπή `Business & Travel` και στο δημοσιογράφο κ. Χάρη Ντιγριντάκη, σχετικά με το μπαράζ προβλημάτων που ταλανίζουν το κλάδο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων, τόνισε ότι βάλσαμο για τον κλάδο αποτελεί η αγορά των μακροενοικιάσεων, την ίδια ώρα που ανθεί η παρανομία στο χώρο του Rent a Car”.

Μάλιστα, ο κ. Δημήτρης Μαγγιώρος επεσήμανε ότι “μόνο η Autohellas – Hertz χρησιμοποιεί 16.000 περίπου αυτοκίνητα (εκ του συνόλου των 22.340 που διαθέτει), καταλαμβάνοντας ποσοστό 26% στη συγκεκριμένη αγορά που διαθέτει, εν συνόλω στόλου 55.000 αυτοκινήτων”.

Ακόμα, στα πλαίσια της εκπομπής ο κ. Μαγγιώρος θέλησε να σημειώσει το γεγονός ότι “πλέον οι επιχειρήσεις του κλάδου επαναπροσδιορίζουν το ρόλο τους”, προσθέτοντας παράλληλα ότι το θεσμικό πλαίσιο που επικρατεί στην Ελλάδα είναι απαρχαιωμένο. Επίσης, υπογράμμισε στο κ. Χάρη Ντιγριντάκη ότι “η Autohellas – Ηertz διαθέτει ως μερίδιο το 30% της αγοράς αεροδρομίων στην Ελλάδα, όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος δεδομένου ότι επιχειρούν 30 εταιρίες”.

Όσον αφορά τις προοπτικές του χώρου του `fleet management` ο Γενικός Διευθυντής της Autohellas σημείωσε ότι “αναμένει άνοδο κατά 4% το 2005. Μάλιστα στην περίπτωση που επιτραπεί από την πολιτεία και η ενοικίαση ελαφρών φορτηγών από τις εταιρίες Rent a Car τότε, πρόσθεσε “θα δοθεί νέα ώθηση στη συγκεκριμένη αγορά”.

Σχετικά με την οικονομική πορεία της εταιρίας ο κ. Μαγγιώρος προέβλεψε ότι “ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας θα αγγίξει τα 103 εκατ. ευρώ στη τρέχουσα χρήση”, καθώς όπως ανέφερε “ήδη το πρώτο 9μηνο υπερέβη τα 80,13 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση ύψους 11,9% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2003, ενώ τα δε καθαρά κέρδη προ φόρων κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,9% φθάνοντας τα 15,054 εκατ. ευρώ. Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Μαγγιώρο “τα οργανικά καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε ποσοστό 19,29%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αγγίζοντας τα 15,15 εκατ. ευρώ. Τέλος, σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τα 110 εκατ. ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024