Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αντιδράσεις γέννησε η μελέτη τουριστικής ανάπτυξης για την Περιφέρεια Α. Μακεδονίας - Θράκης

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Δεκέμβριος 2004, 00:00

Η μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον μελετητή κ. Αλέξανδρο Γιαννακάκη και την ομάδα του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Δημάρχων Φερών, Σουφλίου Διδυμοτείχου Τριγώνου και Σαμοθράκης...

Η μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, που παρουσιάστηκε την<...>

προηγούμενη εβδομάδα από τον μελετητή κ. Αλέξανδρο Γιαννακάκη και την ομάδα του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Δημάρχων Φερών, Σουφλίου Διδυμοτείχου Τριγώνου και Σαμοθράκης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, που έστειλαν στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας “η συγκεκριμένη μελέτη που προσδιορίζεται ως στρατηγικής σημασίας για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Περιφέρειας Α.Μ.- Θ. στο τμήμα που αναφέρεται στον Έβρο, έχει τεράστια κενά στην καταγραφή των σημαντικών και πλούσιων σημαντικών πόρων του, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις να είναι κραυγαλέες και προκλητικές. Ενώ επισημαίνουν ότι “αιτία αυτού του αρνητικού αποτελέσματος είναι το γεγονός ότι ο συντάκτης της μελέτης στην φάση της συγκέντρωσης του υλικού ιδεών και προτάσεων δεν πραγματοποίησε συναντήσεις και διάλογο με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς του Έβρου και ιδιαίτερα τους Ο.Τ.Α. και τους αναπτυξιακούς φορείς και οργανισμούς τους”.

“Επειδή το περιεχόμενο της μελέτης είναι προβληματικό και απογοητευτικό για τον Έβρο”, όπως τονίζουν, απαιτούν πριν υιοθετηθεί από την πολιτεία και την Περιφέρεια Α.Μ. - Θ. ως δημόσιο έγγραφο άσκησης τουριστικής πολιτικής “να γίνει πλήρης αναθεώρηση της με έγκυρο και ολοκληρωμένο τρόπο και αφού προηγηθούν συναντήσεις και επαφές με όλους όσους ασκούν πολιτική στον Έβρο και ιδιαίτερα στους Δήμους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top