Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

H Ολυμπιακή Αεροπλοΐα παρέλαβε τα πρώτα 717 στην Ευρώπη

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Ιανουάριος 2000, 00:00

Τα πρώτα δύο Boeing 717-200 της Bavaria International Aircraft Leasing Company, παρουσιάστηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα<.><...>

, σε μια τελετή που έγινε στις εγκαταστάσεις της Μπόινγκ στο Λονγκ Μπιτς, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου. Η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα έχει ενοικιάσει δύο 717 από την Bavaria και είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που θα χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος αυτό.
Τα αεροσκάφη είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν δρομολόγια προς το τέλος του Ιανουαρίου.
Ο κος Πέτρος Στεφάνου, πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, είπε, "Σχεδιάζουμε την επέκταση του δικτύου μας, χρησιμοποιώντας τα 717 από Θεσσαλονίκη προς Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Μόναχο, Παρίσι, Στουτγάρδη και Λάρνακα".
Ο κος Τζέρυ Κάλαχαν, διευθυντής της Μπόινγκ του προγράμματος για τα 717, είπε, "Η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα θα εκτελέσει τα πρώτα δρομολόγια του 717 εκτός ΗΠΑ. Πιστεύουμε ότι οι επιβάτες στην Ευρώπη θα απολαύσουν τις επιδόσεις του αεροσκάφους σε ανέσεις και ησυχία."
Ο κος Κάρστεν Σένσεν, διευθύνων σύμβουλος της Bavaria, είπε, "Το 717 βασίζεται στη γερή κατασκευή των δικινητήριων Douglas και συνδυάζει την μοντέρνα τεχνολογία με τους νέους κινητήρες. Είμαι ευχαριστημένος που βλέπω ότι το αεροσκάφος θα αποδείξει στην πράξη τις ικανότητές του και πιστεύω ότι θα ικανοποιήσει απόλυτα την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα και τους επιβάτες της."
Η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα θα διαμορφώσει τα 717 της με 34 θέσεις στη Διακεκριμένη θέση και 71 στην Οικονομική.
Τα 717 έχουν δύο κινητήρες BR175, που κατασκευάστηκαν από την Rolls-Royce Γερμανίας, πρώην BMW/Rolls-Royce. Οι κινητήρες παρήχθησαν στο Dahlewitz της Γερμανίας. Οι BR175 κάνουν το 717 το πιο ήσυχο αεροσκάφος στην κατηγορία των 100 θέσεων και επιπλέον οι εκπομπές καυσαερίων τους είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα που έχει ορίσει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top