Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈργα αναβάθμισης και βελτίωσης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Χρόνια τώρα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ζητούσαν από την Κυβέρνηση την αναβάθμιση των υπηρεσιών του αεροδρομίου της περιοχής, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και να γνωρίσουν περαιτέρω ανάπτυξη και οι περιοχές τους…

Χρόνια τώρα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ζητούσαν από την Κυβέρνηση την αναβάθμιση των υπηρεσιών του αεροδρομίου της περιοχής, ώστε<...> να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και να γνωρίσουν περαιτέρω ανάπτυξη και οι περιοχές τους, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν θετική απάντηση στο αίτημα τους.

Αναλυτικότερα, όμως για τα προβλήματα του αεροδρομίου, όπως είναι τα δύσκολα μορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής του, και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του, ενημερώθηκε πρόσφατα ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος και επισκέφθηκε χτες το αεροδρόμιο Ιωαννίνων συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Δημήτρη Πανοζάχο, τον νομάρχη Ιωαννίνων, κ. Αλέκο Καχριμάνη, και το δήμαρχο της πόλης, κ. Νίκο Γκόντα, ώστε να αξιολογήσουν από κοντά την κατάσταση και να δώσουν λύση.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στα Ιωάννινα ανακοίνωσαν ότι η Κυβέρνηση θα διαθέσει το ποσό των 45 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του αεροδρομίου και να επιτευχθεί ο πλήρης εκσυγχρονισμός του.

Ειδικότερα, ο κ. Σταμάτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`, μετά την πλήρη ενημέρωση που του έγινε, στάθηκε κυρίως σε δυο σημεία, στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και στην τοποθέτηση του ILS. “Σύμφωνα με τη μελέτη, που εκπονείται, ο συνολικά στεγασμένος χώρος του αεροσταθμού θα είναι 10.000 τ.μ. που θα εξυπηρετεί περίπου 500 επιβάτες ανά ώρα, ενώ παράλληλα θα γίνει επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών για να μπορούν να σταθμεύσουν πέντε μεγάλα αεροσκάφη” τόνισε ο κ. Σταμάτης.
Ενώ πρόσθεσε ότι “με τα έργα αυτά και καιρού επιτρέποντος το αεροδρόμιο θα είναι σύγχρονο και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες”.

Το άλλο θέμα που έθιξε ο υποδιοικητής της Υ.Π.Α. ήταν η εγκατάσταση του ILS, του συστήματος, δηλαδή, που επιτρέπει την προσέγγιση του αεροσκάφους χωρίς οπτική εικόνα του πιλότου. Σύστημα τυφλής προσγείωσης δεν μπορεί να εγκατασταθεί στα Γιάννινα. Η μορφολογία και η θέση του αεροδρομίου δεν το επιτρέπουν. Θα γίνει ό,τι έγινε και στη Θεσσαλονίκη που εγκαταστάθηκε τέτοιο σύστημα αλλά δεν γλιτώσαμε ούτε τις καθυστερήσεις ούτε τις ματαιώσεις πτήσεων. Δεν είναι θέμα οικονομίας αλλά τεχνικής αδυναμίας. Αυτά για να ξεκαθαρίσει το θέμα”, είπε και σημείωσε ότι “δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Το μόνο που θα πω είναι ότι υπάρχει μια μυθοποίηση και μια παραφιλολογία για το ILS.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024