Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΧωρίς κομματικά κριτήρια ο αγώνας για το ακτοπλοϊκό

Χωρίς κομματικά κριτήρια ο αγώνας για το ακτοπλοϊκό

Με αρκετές εντάσεις πραγματοποιήθηκε η προχτεσινή σύσκεψη, που είχε συγκαλέσει ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και στην οποία έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων της περιοχής, […]

Με αρκετές εντάσεις πραγματοποιήθηκε η προχτεσινή σύσκεψη, που είχε συγκαλέσει ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και στην οποία<…> έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων της περιοχής, καθώς ειπώθηκαν πολλές αλληλοκατηγορίες, για την στάση που κράτησε η κάθε πλευρά.

Παρόλα αυτά, όμως όλοι συμφώνησαν ότι ο αγώνας για το ακτοπλοϊκό θα πρέπει να γίνεται χωρίς κομματικά κριτήρια και ότι το Δωδεκανησιακό μέτωπο θα πρέπει να είναι ενιαίο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Νομάρχη, δεν υπάρχουν κομματικά υποκινούμενα από κανέναν και κανένας φορέας δεν υποκινείται από κόμματα”. Εκείνο που διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά είναι ότι “το πρόβλημα είναι υπαρκτό και απαιτείται λύση και ο κάθε φορέας από την πλευρά του μπορεί να συμβάλει σ` αυτή την κατεύθυνση”. Ο κ. Μαχαιρίδης μίλησε για διαφοροποιήσεις του κάθε φορέα ξεχωριστά αλλά τελικά συμφωνήθηκε να προχωρήσουν όλοι μαζί στον αγώνα μακριά από κομματικές σκοπιμότητες.

Όπως είπε το απαιτεί η κοινωνία. Δεν προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας τα μάτια του άλλου ούτε να επιρρίψουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Το μέτωπο ήταν, είναι και θα είναι αρραγές στη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο”. Ο κ. Μαχαιρίδης, είπε στη συνέχεια, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα ότι έχει την αίσθηση ότι τα κόμματα κάνουν ήδη τη δική τους παρέμβαση και με τις ενέργειες που έχουν αποφασισθεί να γίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και της προβολής, που τυγχάνει το πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο και με την προθεσμία που έχουν δώσει για την αντιμετώπιση της κατάστασης μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου”. Τέλος, ο Νομάρχης εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι είτε έτσι είτε αλλιώς η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευθεί στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Να σημειωθεί ότι στη προχτεσινή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Νομάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τόνι Μαρτίνης, ο γραμματέας της ν.ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανήσου κ. Τιμόθεος Παρασκευάς, ο γραμματέας της ν.ε. του ΚΚΕ κ. Γιάννης Περδικάρης, ο γραμματέας της ν.ε. του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου κ. Δημήτρης Γάκης καθώς και ο κ. Μιλτιάδης Τσιριγωτάκης από το ΛΑ.Ο.Σ.

Τέλος, όσον αφορά στη χτεσινή συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου, ο Νομάρχης δήλωσε πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης τους, ότι θα του θέσει σχετική απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου για τα συνολικά προβλήματα της περιοχής και θα του υποβάλλει παράκληση για να ζητηθεί μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα ζητήματα που απασχολούν το Αιγαίο και για τις περίφημες νησιωτικές πολιτικές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024