Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Πιερίας και της επαρχίας Σαντόγκ

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Δεκέμβριος 2004, 00:00

Συμφωνία αδελφοποίησης υπεγράφη χτες μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και της δημοτικής κυβέρνησης της επαρχίας<...>

του Σαντόγκ και της πόλης Τάιαν με αφορμή το 13ήμερο ταξίδι αντιπροσωπείας από την Πιερία, στην Κίνα, με επικεφαλής το νομάρχη κ. Γ. Παπαστεργίου, μέλη του Επιμελητηρίου και τουριστικούς φορείς.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι το πρώτο μέρος του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Πιερίας και της επαρχίας Σαντόγκ υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2003 στην πρεσβεία της Κίνας, στην Αθήνα, ενώ ολοκληρώθηκε τώρα με την υπογραφή της τελικής συμφωνίας στους πρόποδες του ιερού βουνού Τάι που προστατεύεται από την Unesco.

Έτσι, η συμβολική ένωση των δύο ιερών βουνών, του Ολύμπου, του παγκόσμιου μνημείου της ιστορίας και της φύσης και του Τάι, του ιερού βουνού, όπου έζησε και δίδαξε ο Κομφούκιος, είναι πλέον γεγονός, καθώς συμπεριλαμβάνεται και επίσημα στη συμφωνία αδελφοποίησης.

Μάλιστα, η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάδειξη της ιστορίας και της ιδιαιτερότητας των δύο βουνών, την ανταλλαγή τουριστών, τη σύσφιξη των σχέσεων με πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο περιοχών, καθώς και εμπορικών σχέσεων, που θα αναπτύξουν οι επαγγελματίες των δύο περιοχών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top