Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Εκδήλωση με θέμα την ταχεία τουριστική ανάπτυξη της

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Δεκέμβριος 2004, 00:00

Εκδήλωση με θέμα την `ταχεία τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας` διοργανώνει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, καθώς<...>

όπως ισχυρίζονται οι τοπικοί φορείς της, “η ανάγκη σύναψης `συμμαχιών` για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι επιτακτική”.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Παναγιώτης Καββαδάς, καθώς και εκπρόσωποι των νομαρχιών και των δήμων της Περιφέρειας, αλλά και φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό.

Μάλιστα, ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού εκτιμάται ότι θα δώσει η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Περιφέρειας, η οποία πήρε “σάρκα και οστά”, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής συμφωνίας. Να σημειωθεί, ωστόσο ότι η σύσταση της νέας εταιρίας αποφασίστηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης, που συγκάλεσε ο κ. Καββαδάς και στην οποία κλήθηκαν οι Νομάρχες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, οι πρόεδροι των ΤΕΔΚ, οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων, αλλά και φορείς και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Η νομική μορφή της εταιρίας θα αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα, σε σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν δύο καταστατικά (ένα για κάθε νομική μορφή, “Α.Ε.”, “μη κερδοσκοπική”) και οι φορείς θα κληθούν να αποφασίσουν την τελική μορφή της.

Τέλος, να τονιστεί ότι επιδίωξη των φορέων είναι η εταιρία να συντονίσει τους νομαρχιακούς και δημοτικούς φορείς τουριστικής προβολής και να διεκδικεί κονδύλια για την τουριστική προβολή του συνόλου της Περιφέρειας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top