Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επερώτηση 22 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Κεφαλογιάννη για το ακτοπλοϊκό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Δεκέμβριος 2004, 00:00

Επερώτηση κατέθεσαν χτες στη Βουλή 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενοι στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας<...>

κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ζητώντας να μάθουν αν η Κυβέρνηση έχει ή όχι τη δυνατότητα να εγγυηθεί την επάρκεια και τη συνέχεια της παροχής υπηρεσιών θαλασσίων ενδομεταφορών στο νησιωτικό χώρο.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι “τα νησιά της Δωδεκανήσου αντιμετωπίζουν κάθετη μείωση των δρομολογίων τους από και προς Πειραιά, με συνέπεια τη ραγδαία πτώση της τουριστικής κίνησης, την αύξηση των τιμών των ειδών πρώτης ανάγκης από 10 έως 40%, την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξής τους και τη μεγέθυνση του προβλήματος ανασφάλειας των κατοίκων, με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση του μόνιμου πληθυσμού των νησιών του Αιγαίου”.

Όσον αφορά στα νησιά των Κυκλάδων, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι “παραδοσιακές κύριες ακτοπλοϊκές γραμμές καταργούνται, τα νησιά βιώνουν τη χειρότερη απομόνωση των τελευταίων χρόνων, τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δηλώνει ότι χωρίς συγκοινωνία δεν θα μείνει κανένα νησί για τη διασφάλιση της κοινωνικοοικονομικής και εδαφικής συνοχής της χώρας μας”. Οι Σποράδες, από την άλλη, σύμφωνα με τα λεγόμενα των βουλευτών, “αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα και είναι ενδεικτική η απόγνωσή τους”. “Και τα μικρά νησιά του Ιονίου, τα διαπόντια νησιά (Παξοί, Ωθωνοί, Ερικούσα, Μαθράκη) είναι κατ` ουσία αποκλεισμένα” αναφέρουν, τέλος, οι βουλευτές.

Την επίκαιρη επερώτηση υπέγραψαν οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Παπουτσής, Γιάννης Διαμαντίδης, Γιώργος Ανωμερίτης, Παναγιώτης Ρήγας, Ελπίδα Τσουρή, Κώστας Καΐσερλης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Aντζελα Γκερέκου, Ροδούλα Ζήση, Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Λιντζέρης, Στέλιος Ματζαπετάκης, Γρηγόρης Νιώτης, Εμμανουήλ Όθωνος, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Μανώλης Σκουλάκης, Μανόλης Στρατάκης, Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη, Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης, Νίκος Χριστοδουλάκης και Δημήτρης Ρέππας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top