Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πιθανό το ενδεχόμενο οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Δεκέμβριος 2004, 00:00

“Εμείς, ως χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύουμε ότι η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε., στηριζόμενοι<...>

σε μια απλή αλήθεια, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη τη Ρωσική Ομοσπονδία και το αντίστροφο” δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στα πλαίσια της συνάντησης, που πραγματοποίησε με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Μιχαήλ Φραντκώφ, προκειμένου να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις των χωρών τους και το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στον οικονομικό τομέα.

Ο κ. Καραμανλής, στην αντιφώνησή του προς τον Ρώσο πρωθυπουργό, σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, και πρόσθεσε ότι “υπάρχει πολύ καλή προοπτική να γίνουν περισσότερο εποικοδομητικές και παραγωγικές και για τις δύο πλευρές”.

“Όλα αυτά” κατέληξε ο κ. Καραμανλής “μας επιτρέπουν να προσβλέπουμε στο ότι οι σχέσεις μας μπορούν να γίνουν ακόμα πιο στενές, με αμοιβαία ωφέλεια των δύο χωρών”. Και διευκρίνισε ότι “αναφέρομαι κυρίως στο επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας, και ειδικότερα στις επενδύσεις, στο εμπόριο, στον τουρισμό, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς, που προσφέρουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές”.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψη αυτή και ειδικότερα η συνάντησή τους “να δώσει την ευκαιρία να τοποθετηθούν αυτά τα θέματα σε μια σειρά και να σηματοδοτήσουν μια καινούργια αφετηρία στον τομέα της συνεργασίας των δύο χωρών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top