Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα πάνε οι Λειψοί αν δεν λυθεί το ακτοπλοϊκό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 December 2004, 00:00

Έχοντας απελπιστεί πλέον οι κάτοικοι των Λειψών από την παρούσα κατάσταση του ακτοπλοϊκού προβλήματος στην<...>

περιοχή τους, αφού σύμφωνα με ισχυρισμούς του δημάρχου τους κ. Μπενέτου Σπύρου οι Λειψοί είναι το μοναδικό νησί της Δωδεκανήσου, που για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν θα έχει πλοίο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποφάσισαν να προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, απειλώντας ακόμη και με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, αν δεν βρεθεί σύντομα μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα τους.

Έτσι, θέλοντας να δηλώσουν την διαμαρτυρία τους, αποφάσισαν να κλείσουν το δήμο, τις δημόσιες υπηρεσίες και το λιμάνι τουλάχιστον μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Μόνο τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά αλλά με μαύρες σημαίες. Επίσης οι κάτοικοι αποφάσισαν να μην προβαίνουν στις πληρωμές των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λειψών, που ελήφθη στις 5 Νοεμβρίου 2004 και επικυρώθηκε από τους κατοίκους, μέσα από αλλεπάλληλες λαϊκές συνελεύσεις.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δημάρχου, οι κάτοικοι του νησιού ζητούν να υπάρχουν δύο δρομολόγια το ελάχιστο την εβδομάδα και ένα τρίτο την περίοδο Ιούνιο - Σεπτέμβριο στη γραμμή κορμού της Δωδεκανήσου στον άξονα Πειραιάς - Ρόδος, αλλαγή των δρομολογίων του πλοίου Νήσος Κάλυμνος με επιπλέον επιδότηση για σύνδεση και με Κω και με ένα ή δύο από τα εκτελούμενα δρομολόγια να γίνεται αντίστροφα”.

Ακόμα, ο δήμαρχος επισημαίνει στην ανακοίνωση του ότι οι κάτοικοι ζητούν επιδότηση του πλοίου `Δωδεκάνησος Εξπρες` για σύνδεση με Ρόδο με τουλάχιστον δύο δρομολόγια την εβδομάδα το χειμώνα και αύξηση των πτήσεων της Oλυμπιακής Aθήνα - Λέρο - Αθήνα με δύο απογευματινές πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα είναι σε ανταπόκριση (θεσμοθετημένη) με το νησί μας με τα προαναφερόμενα επιδοτούμενα δρομολόγια των πλοίων Nήσος Κάλυμνος και Δωδεκάνησος Εξπρες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top