Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τριμερής συνάντηση εργασίας στην Ανδριανούπολη με θέμα την προώθηση του τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Δεκέμβριος 2004, 00:00

Συνάντηση εργασίας με θέμα την προώθηση του τουρισμού από την Τουρκία, την Ελλάδα και τη<...>

Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ανδριανούπολη, με τη συμμετοχή τόσο των μελών του δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδος, Τουρκίας, Βουλγαρίας (Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, Χάσκοβο, Σμόλιεν, Μπλαγκόεβγκραντ, Κίρτζαλι, Ανδριανούπολη), όσο και στελεχών προγραμματισμού και Αναπτυξιακών Εταιριών, όπως επίσης και υπευθύνων Τουρισμού και Πολιτισμού από τις αντίστοιχες Νομαρχίες.

Στα πλαίσια της συνάντησης, κατατέθηκαν 50 περίπου προτάσεις σχετικά με την προώθηση του τουρισμού, των οποίων η αξιολόγηση, ιεράρχηση και υλοποίηση θα γίνει από τα στελέχη του Δικτύου, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου.

Ακόμα, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί διήμερη συνάντηση στην Δράμα το μήνα Μάιο, κατά την οποία θα παρουσιασθούν οι οριστικές αποφάσεις επί των προτάσεων και θα προγραμματισθεί η υλοποίηση τους.

Παράλληλα προσδιορίστηκε και η μόνιμη δομή του Δικτύου, αφού, όπως έγινε γνωστό από τις 10 Ιανουαρίου του 2005 θα υπάρχουν στελέχη από Τουρκία και Βουλγαρία (ήδη υπάρχει συντονιστής από Ελλάδα) σε μόνιμη βάση στην έδρα του Δικτύου (Ορεστιάδα).

Τέλος, αποφασίστηκε ακόμη η δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο για όλο το δίκτυο, ενώ ανακοινώθηκε ότι ο συντονισμός σε θέματα Τουρισμού να γίνεται και από τις τρεις πλευρές για την υποβολή προτάσεων στο `Interreg`. Επίσης, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αποφασίστηκε να οριστικοποιηθεί και το θεσμικό πλαίσιο του Δικτύου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top