Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΠλήρη ακτοπλοϊκή κάλυψη με ασφαλή πλοία και φτηνά εισιτήρια ζητούν οι νησιώτες του Αιγαίου

Πλήρη ακτοπλοϊκή κάλυψη με ασφαλή πλοία και φτηνά εισιτήρια ζητούν οι νησιώτες του Αιγαίου

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέφτασαν χτες οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Αιγαίου, των ναυτεργατών αλλά και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παναιγαιακής Συντονιστικής Επιτροπής, η […]

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέφτασαν χτες οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Αιγαίου, των ναυτεργατών αλλά και των<...> συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παναιγαιακής Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία είχε οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στην πλατεία ηλεκτρικού σταθμού στον Πειραιά και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι νησιώτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`, διεκδικούν πλήρη ακτοπλοϊκή κάλυψη, τέτοια ώστε να εξασφαλίζει σε συνεχή βάση τη σύνδεση της νησιωτικής με την ηπειρωτική χώρα, με ασφαλή πλοία και φτηνά εισιτήρια, μειωμένα κατά 50% χωρίς αυτό να μετακυλιστεί στον κρατικό προϋπολογισμό, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των νησιών. Επίσης, ζητούν την εξασφάλιση της εργασίας των ναυτεργατών, την στήριξη όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, και τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι συμπαραστάτης στον αγώνα των νησιωτών είναι και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), η οποία σε ψήφισμά της επισημαίνει ότι εκφράζουμε την κοινή μας αγωνία για του Αιγαιοπελαγίτες, που μπροστά στο αδιέξοδο της απομόνωσης και του περιθωρίου, ακολουθούν ξανά τους δρόμους της μετανάστευσης. Αυτό εμείς δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει η Πολιτεία να το ανεχθεί”.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ακτοπλοϊκό πρόβλημα η ΕΝΑΕ, στο ψήφισμά της, ζητάει τα ακόλουθα:

  • Καθιέρωση σε ετήσια τουλάχιστον βάση δρομολογίων, τα οποία θα εξασφαλίζουν την καθημερινή σύνδεση των νησιών μας από και προς το κέντρο.
  • Πλοία με καθορισμένες προδιαγραφές, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής, γρήγορη και φτηνή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων από και προς τα νησιά μας.
  • Ενίσχυση της ενδοεπικοινωνίας με καθημερινή διασύνδεση των μικρών νησιών με τα μεγαλύτερα και με τις έδρες των νομών.
  • Ενίσχυση της διασύνδεσης των νησιών του Αιγαίου με την Κεντρική, τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.
  • Επανεξέταση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου στην κατεύθυνση επίτευξης των παραπάνω στόχων.
  • Ειδική μέριμνα του Κράτους για τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων σ` όλα τα νησιά.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024