Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕρώτηση στην Ε.Ε. για την ασφάλεια στον τομέα των μαζικών μεταφορών

Ερώτηση στην Ε.Ε. για την ασφάλεια στον τομέα των μαζικών μεταφορών

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στο ΚΤΕΛ Αττικής, κατέθεσε χτες επίκαιρη […]

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα, με<...> αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στο ΚΤΕΛ Αττικής, κατέθεσε χτες επίκαιρη ερώτηση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου Υπουργών, που αφορούσε στην ασφάλεια στον τομέα των οδικών μαζικών μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θυμίζοντας ότι στα πλαίσια της ακρόασής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο νέος επίτροπος Μεταφορών κ. Jacques Barrot, είχε θέσει έως έναν από τους κυρίους στόχους της Κοινής Πολιτικής Μεταφορών έως το 2010 την υλοποίηση και ανάπτυξη μιας σφαιρικής αντίληψης περί ασφαλείας (έναντι ατυχημάτων και έναντι της τρομοκρατίας) στις μεταφορές, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει πρωτοβουλίες και να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ασφάλεια του συνόλου των μεταφορών και ειδικότερα των οδικών από τέτοιου είδους εγκληματικές ή τρομοκρατικές ενέργειες”.

Η κ. Κράτσα επισήμανε ότι “ήδη έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στις θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, όπως ο Κανονισμός 2320/2002 για τη θέσπιση κοινών κανόνων στο πεδίο της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας (έλεγχος ασφαλείας των παραδιδόμενων αποσκευών, έλεγχος ασφαλείας αεροσκάφους, σύστημα ανίχνευσης εκρηκτικών, διατάξεις ασφαλείας για τους δυνητικά ενοχλητικούς επιβάτες, πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του ιπτάμενου πληρώματος ειδικά για θέματα όπλων και αντικειμένων υπό περιορισμό, και συνολική θεώρηση τρομοκρατικών ενεργειών), όπως επίσης και ο Κανονισμός 725/2004 για τη βελτίωση της ασφάλειας στα πλοία και στις λιμενικές εγκαταστάσεις (ορισμός αξιωματικού ασφάλειας πλοίου υπεύθυνου για την ασφάλεια του πλοίου, καθήκοντα του προσωπικού του πλοίου το οποίο είναι επιφορτισμένο με καθήκοντα σχετικά με την ασφάλεια, αξιολόγηση ασφάλειας πλοίου από απειλές όπως η πειρατεία ή κατάληψη του πλοίου ή ατόμων επί του πλοίου, αξιολόγηση των μεθόδων ελέγχου της επιβίβασης προσώπων και των προσωπικών ειδών τους)”.

Τέλος, η κ. Κράτσα τόνισε την ανάγκη υλοποίησης ενός Σχεδίου Δράσης μέσα στο έτος 2005, για την αποφυγή τέτοιων παρόμοιων περιστατικών στις οδικές μαζικές μεταφορές, που θα ενέχει στοιχεία πρόληψης και καταστολής, όπως ήδη έχουν ορισθεί και προβλεφθεί για τις θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024