Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ολοκληρώνεται το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Ιανουάριος 2000, 00:00

Με γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώνεται το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος', στα Σπάτα<.>, του οποίου οι κυριότερες εργασίες θα έχουν τελειώσει μέχρι<...>

τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου του 2000, περίοδο που θα ξεκινήσει και η δοκιμαστική του λειτουργία.
Η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει εκδώσει το πρόγραμμα για την μετεγκατάσταση της και έχει υπογραφεί μνημόνιο για την διευκόλυνση της μεταφοράς της. Όμως οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες ήδη δίνουν μάχη για την εξασφάλιση γραφείων στο νέο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με στοιχεία του TDN, τα ενοίκια κυμαίνονται γύρω στα 5.000 Ευρώ το τετραγωνικό μέτρο το μήνα, που αντιστοιχούν σε 1.700.000 ελληνικές δραχμές!
Σε συνέντευξη τύπου του υπουργού του ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη ανακοινώθηκε ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 1999 είχε ολοκληρωθεί το 88% των γενικών εργασιών. Οι εκχωματώσεις έχουν ολοκληρωθεί κατά 99,68%, ενώ ο πυροσβεστικός σταθμός μόνο κατά 66,70%. Ο κεντρικός αεροσταθμός έχει ολοκληρωθεί κατά 89,16% και ο δορυφορικός σταθμός κατά 91,35%.
Όσον αφορά στους αεροδιαδρόμους ο δυτικός διάδρομος έχει ολοκληρωθεί κατά 95,63% και ο ανατολικός κατά 99,25%. Η εγκατάσταση παροχής νερού έχει ολοκληρωθεί κατά 99,85%, ενώ ο εμπορικός σταθμός και το ανατολικό οδικό δίκτυο μόνο κατά 77,24%.
Όσον αφορά στα κτίρια, το κτίριο των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο με ποσοστό ολοκλήρωση 94,98%, το κτίριο της αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί κατά 72,81% και το κτίριο συντήρησης κτιρίων-γηπέδων κατά 68,99%.
Οι εργασίες στον σταθμό συντήρησης πίστας Ι και ΙΙ έχουν ολοκληρωθεί κατά 99,30%, ενώ και ο νότιος ανισόπεδος κόμβος θα τελειώσει σύντομα αφού βρίσκεται στο 93,88% των εργασιών του.
Τέλος, ο πύργος ελέγχου και το κτίριο των τηλεπικοινωνιών βρίσκονται στο 95,04% της ολοκλήρωση τους, και η οδική γέφυρα πρόσβασης στον κεντρικό αεροσταθμό στο 86,48%.
Μετά την πρώτη Οκτωβρίου 2000 θα ξεκινήσει και η πεντάμηνη δοκιμαστική λειτουργία του αεροδρομίου αφού το "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top