Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ CSA ανανεώνεται και πουλά τα Tupolev

Η CSA ανανεώνεται και πουλά τα Tupolev

Η αεροπορική εταιρία της Τσεχίας CSA, ανανεώνει το στόλο της και πουλά το ρωσικής κατασκευής αεροπλάνο Tupolev Tu-154M που διέθετε. Το αεροπλάνο έκανε την τελευταία του πτήση με τα χρώματα […]

Η αεροπορική εταιρία της Τσεχίας CSA<.>, ανανεώνει το στόλο της και πουλά το ρωσικής κατασκευής<...> αεροπλάνο Tupolev Tu-154M που διέθετε.
Το αεροπλάνο έκανε την τελευταία του πτήση με τα χρώματα της CSA στις 10 Ιανουαρίου από την Πράγα προς την Κωνσταντινούπολη. Τα Tupolev είχαν αγοραστεί το 1988 από την CSA και από το 1992 είχαν πουληθεί στην China United Airlines, εκτός από δύο τα οποία εκτελούσαν μόνο ναυλωμένες πτήσεις, και πωλήθηκαν στις 10 Ιανουαρίου στην Bashkir Airlines.
Τα Tupolev κρίθηκαν προβληματικά για το περιβάλλον, λόγω των υψηλών ποσοστών θορύβου και κατανάλωσης καυσίμων που είχαν.
Μετά την αποχώρηση του Tupolev, η CSA διαθέτει 25 αεροπλάνα με μέσο όρο ηλικίας 5,5 έτη. Η εταιρία τώρα πετά με Boeing, Airbus, και ATR. Τα ATR χρησιμοποιούνται για μικρές και τοπικές πτήσεις.
Η CSA είναι για την Τσεχία η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισαγωγής συναλλάγματος μετά την αυτοκινητοβιομηχανία Skoda. Από τον Ιανουάριο του 1999 μέχρι και το Νοέμβριο του ιδίου έτους είχε εξυπηρετήσει 1,91 εκατ. επιβάτες, ενώ το ίδιο διάστημα του 1998 είχε εξυπηρετήσει 1,67 εκατ. επιβάτες.
Η ανοδική πορεία της εταιρίας και η ανανέωση της δεν σταματά όμως μόνο στον στόλο της, αλλά προχωρά και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές. Έτσι η CSA πρόσφατα ανανέωσε τον κόμβο της στο Internet. Ο νέος κόμβος είναι πολύ καλαίσθητος και προσφέρει εκτός από λεπτομερή ενημέρωση και την δυνατότητα για ηλεκτρονικές κρατήσεις. Ο επισκέπτης του κόμβου εκτός από τα εισιτήρια της CSA θα μπορεί να προμηθεύεται και εισιτήρια από τις συμμαχικές αεροπορικές εταιρίες της CSA.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024