Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤην κατασκευή ενός δεύτερου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου εξετάζει η διοίκηση του ΟΛΗ

Την κατασκευή ενός δεύτερου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου εξετάζει η διοίκηση του ΟΛΗ

Η κατασκευή δεύτερου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενόψει της αναμενόμενης αύξησης ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων από το νέο έτος, τίθεται σε θέμα άμεσης προτεραιότητας και εξετάζεται σοβαρά από τη διοίκηση […]

Η κατασκευή δεύτερου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενόψει της αναμενόμενης αύξησης ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων από<...> το νέο έτος, τίθεται σε θέμα άμεσης προτεραιότητας και εξετάζεται σοβαρά από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος του Ηρακλείου (ΟΛΗ), ο οποίος χτες παρέλαβε το `master plan`, που εκπόνησε το γραφείο Ρογκάν.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΛΗ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, σχεδιάζει να ανακατασκευάσει την αποθήκη, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει την επέκταση της προβλήτας έξι και την εκβάθυνση του λιμανιού, που είναι απαραίτητη για τα μεγάλα πλοία.

Μάλιστα, για τα έργα στον ΟΛΗ, οι αρμόδιοι φορείς στρέφονται προς την κατεύθυνση λήψης δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

“Θα είναι μία παρέμβαση που θα αλλάξει τα πάντα στο λιμάνι, καθώς θα φέρουμε τους Ηρακλειώτες πιο κοντά στη θάλασσα, αφού θα μπορούν να κάνουν την βόλτα τους ό,τι ώρα θελήσουν και θα βρίσκουν τα πάντα” τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Γιώργος Βιδάκης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο λιμάνι περιμένουν με το νέο έτος τριπλασιασμό των κρουαζιερόπλοιων και σε συνδυασμό με την επιβατική κίνηση εσωτερικού ξέρουν ότι ο υπάρχων σταθμός δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024