Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέοι προορισμοί για την Qatar Airways σε Ινδία και Ηνωμένο Βασίλειο

Νέοι προορισμοί για την Qatar Airways σε Ινδία και Ηνωμένο Βασίλειο

Ύστερα από την πρόσφατη αναθεώρηση της κυβέρνησης της Ινδίας του νόμου περί περιορισμού των αερομεταφορών, η αεροπορική εταιρία Qatar Airways προχώρησε σε τριπλασιασμό των εβδομαδιαίων απευθείας πτήσεων μεταξύ της Ντόχα […]

Ύστερα από την πρόσφατη αναθεώρηση της κυβέρνησης της Ινδίας του νόμου περί περιορισμού των αερομεταφορών, η αεροπορική εταιρία<...> Qatar Airways προχώρησε σε τριπλασιασμό των εβδομαδιαίων απευθείας πτήσεων μεταξύ της Ντόχα και της Ινδίας. Ειδικότερα, η Qatar Airways αύξησε τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων προς στις πόλεις Mumbai, Cochin, Trivandrum και Hyderabad από 19 σε 51, ενώ το νέο της πρόγραμμα θα διαρκέσει έως και τις 31 Μαρτίου 2005.

Πιο συγκεκριμένα, οι εβδομαδιαίες πτήσεις της εταιρίας προς την Mumbai, την εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας, αυξάνονται από 6 σε 13, προς την Cochin από 3 σε 13, προς την Trivandrum από 7 σε 13 και προς την Hyderabad από 3 σε 12. Να τονιστεί ότι όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus, τύπου A300s και A320s.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker δήλωσε σχετικά ότι “η απόφαση της Ινδικής κυβέρνησης αποτελεί εξέλιξη, που ενισχύει τις φιλοδοξίες μας για την ύπαρξη περισσότερων πτήσεων σε περισσότερους προορισμούς στην Ινδία, γεγονός που μεταφράζεται σε ακόμη περισσότερες επιλογές για τους επιβάτες μας. Η απόφαση αυτή θα συντελέσει στην αύξηση του ανταγωνισμού και κατ` επέκταση στην ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση του ταξιδιωτικού κοινού. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ινδίας, καθώς αποτελεί χώρα με μεγάλο δυναμικό και να εξασφαλίσουμε ένα αξιόλογο μερίδιο της αγοράς”.

Επίσης, πέρα από την Ινδία η Qatar Airways αναβάθμισε το πρόγραμμα πτήσεων της με την προσθήκη του αεροδρομίου Gatwick του Λονδίνου. Το νέο δρομολόγιο σηματοδοτεί την επέκταση των δρομολογίων της εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο και εξυπηρετεί με δυο καθημερινές απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Ακόμα, να σημειωθεί ότι ως το τέλος του 2005, η αεροπορική εταιρία σχεδιάζει την επέκταση των προορισμών της σε 70 με την προσθήκη νέων προορισμών στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, ενώ μέχρι σήμερα εξυπηρετεί προορισμούς της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της ενδοχώρας της Ινδίας και της Aπω Ανατολής.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η Qatar Airways διαθέτει τον νεότερο στόλο αεροσκαφών στον κόσμο, ενώ το τελευταίο έτος παρήγγειλε στην Airbus 34 επιπλέον αεροσκάφη, συνολικού κόστους 5,1 δισ. δολαρίων, τα οποία θα ενταχθούν στον ήδη υπάρχοντα στόλο τα επόμενα έτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024