Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ενισχύονται οι τουριστικές επενδύσεις στους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 December 2004, 00:00

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρου 8 του Αναπτυξιακού Νόμου 2601/98, που συνεδρίασε χτες υπό την προεδρία του<...>

γενικού γραμματέα της Περιφέρειας κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, αποφάσισε την ενίσχυση 101 επενδυτικών προτάσεων, από το ΠΕΠ, για τους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού, με συνολική επιχορήγηση ύψους 6.638.157 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να ενισχυθούν 60 επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού με επιχορήγηση 4.195.964 ευρώ και 41 επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης με επιχορήγηση 2.442.193 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αναφερόμενες επιχορηγήσεις, καλύπτονται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( Ε.Τ.Π.Α.) και κατά 25% από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000 - 2006.

Παράλληλα, να τονιστεί ότι με τις επιχορηγήσεις αυτές στηρίζονται δυναμικά οι επενδυτικές πρωτοβουλίες και η επιχειρηματικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Μ.Μ.Ε.) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού, με την ενίσχυση υφιστάμενων και υπό ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η υπαγωγή μίας ακόμη επένδυσης στον τομέα της Μεταποίησης (νομός Κυκλάδων), που είχε υποβληθεί το 2004, ενώ χορηγήθηκαν παρατάσεις και εγκρίσεις πιστοποίησης της παραγωγικής λειτουργίας και ολοκλήρωσης άλλων Επενδύσεων. Σημειώνεται ότι αντίστοιχες υπαγωγές έγιναν και για τον νομό Δωδεκανήσου, κατά την συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής στη Ρόδο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top