Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνέπαφες από το παλιρροϊκό κύμα “τσουνάμι” πολλές περιοχές της Ασίας

Ανέπαφες από το παλιρροϊκό κύμα “τσουνάμι” πολλές περιοχές της Ασίας

Μετά τις φοβερές καταστροφές, που προκάλεσε το παλιρροϊκό κύμα `τσουνάμι`, αφαιρώντας τη ζωή και πολλών τουριστών στις περιοχές ΝΑ της Ασίας, η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (PATA) υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι πολλές από τις περιοχές της Ασίας έμειναν ανέπαφες…

Μετά τις φοβερές καταστροφές, που προκάλεσε το παλιρροϊκό κύμα `τσουνάμι`, αφαιρώντας τη ζωή και πολλών τουριστών<...> στις περιοχές ΝΑ της Ασίας, η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (PATA) υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι πολλές από τις περιοχές της Ασίας έμειναν ανέπαφες από το `τσουνάμι` και δεν συντρέχει λόγος ακύρωσης των προγραμματισμένων ταξιδιών προς τους προορισμούς της Ασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της PATA, η καταστροφή, που προκάλεσε το παλιρροϊκό κύμα εντοπίζεται μόνο στους ακόλουθους προορισμούς:

  • Ινδία (ζημιές αναφέρθηκαν στα νησιά Andaman και Nicobar, και στις περιοχές Tamil Nadu, Chennai και Andhra Pradesh)
  • Ινδονησία (ζημιές μόνο στη περιοχή της Σουμάτρα – καμία αναφορά για ζημιές στη περιοχή Java, το Μπαλί ή σε άλλα νησιά)
  • Μαλαισία (ζημιές αναφέρθηκαν στις περιοχές νοτιοδυτικά της Μαλαισίας και όχι στις ανατολικές ακτές της Sabah ή του Sarawak)
  • Ταϊλάνδη (ζημιές μόνο στην ακτή Andaman Sea και όχι στις περιοχές Gulf του Siam, όπως τις Samui, Hua Hin ή Pattaya)
  • Σρι Λάνκα (ζημιές μόνο σε παραλιακές περιοχές)
  • Μαλδίβες (ζημιές μόνο σε παραλιακές περιοχές)
  • Μουανμάρ (ζημιές μόνο στο βόρειο αρχιπέλαγος, ενώ ελάχιστες ή μηδαμινές είναι οι αναφορές για ζημιές στις παραλιακές περιοχές Ngapali, Chauntha και Ngwe Saung)
  • Μπαγκλαντέζ (ελάχιστες οι αναφορές ζημιών)

Ο πρόεδρος και CEO της PATA κ. Peter de Jong, δήλωσε σχετικά ότι “ευτυχώς πολλές από τις περιοχές της Ασίας έμειναν ανέπαφες από το παλιρροϊκό κύμα `τσουνάμι`, με τη ταξιδιωτική βιομηχανία να συνεχίζει να κινείται στους κανονικούς της ρυθμούς, χωρίς να υπάρχει λόγος ακύρωσης των πολλών προγραμματισμένων ταξιδιών στις περιοχές της Ασίας, ενώ πολλά είναι και τα ξενοδοχεία των πληγέντων περιοχών, που συνεχίζουν κανονικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, αφού δεν έπαθαν σημαντικές ζημιές”. Όσον αφορά στις κρατήσεις, που ενδεχομένως πολλοί θα έχουν κάνει σε ξενοδοχεία των προαναφερθέντων, πληγέντων περιοχών, ο κ. Peter de Jong συμβούλεψε τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν πρωτίστως με τον τουριστικό τους πράκτορα, ώστε να επαληθεύσουν την κράτηση τους και να ελέγξουν τις επικρατούσες συνθήκες στην περιοχή.

Επίσης αξίζει να τονιστεί ότι αμέσως μετά την καταστροφή, που σημειώθηκε, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού – World Travel & Tourism Council (WTTC), κ. Jean-Claude Baumgarten, επικοινώνησε με τις κυβερνήσεις των περιοχών, που επλήγησαν από το σεισμό των 8,9 Ρίχτερ, αναζητώντας πληροφορίες και προσφέροντας τη βοήθεια του Συμβουλίου, όπου χρειάζεται.

Όπως χαρακτηριστικά είπε είναι ιδιαίτερα δύσκολα να υπολογισθούν οι ζημιές, που προκλήθηκαν από το παλιρροϊκό κύμα `τσουνάμι`, αφού οι αναφορές για υλικές ζημιές ή ακόμα και για ανθρώπινες ζωές, που ενδεχομένως να έχουν χαθεί, θα συνεχίσουν να γίνονται για πολύ καιρό ακόμα”. Οι προσπάθειες όλων, πρόσθεσε πρέπει να συντονιστούν με τις τοπικές αρχές των περιοχών, που επλήγησαν, ώστε οι ζημιές (υλικές και ψυχολογικές) να επουλωθούν άμεσα και αποτελεσματικά”. “Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό το σκοπό” κατέληξε ο κ. Jean-Claude Baumgarten, τονίζοντας ότι “μαζί με την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων θα προσπαθήσουμε για την όσο το δυνατό ταχύτερη μεταφορά των πληροφοριών μέσω των Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Οργανώσεων, των Κυβερνήσεων και των ΜΜΕ”.

Τέλος το δικό του μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization – WTO) κ. Francesco Frangialli, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, θέλοντας κατά αυτό το τρόπο να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για όλα, όσα συνέβησαν, στη περιοχή της Ν.Α. Ασίας και να δηλώσει τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (PATA), που ήδη έχει αναλάβει δράση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει στην γρήγορη ανάκαμψη των περιοχών, των οποίων ο τουρισμός μετά από αρκετά χρόνια είχε αρχίσει να ανακάμπτει και να παρουσιάζεται ανοδικός”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024