Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠρόταση αγοράς της Hellas Jet υπέβαλε η Helios Airways

Πρόταση αγοράς της Hellas Jet υπέβαλε η Helios Airways

Η αεροπορική εταιρία Helios Airways, προσφέρθηκε πρόσφατα να αγοράσει τη θυγατρική εταιρία των Κυπριακών Αερογραμμών, την Hellas Jet, προσφέροντας στις Κυπριακές Αερογραμμές το ποσό των 16,8 εκατ. λιρών. Πιο συγκεκριμένα, […]

Η αεροπορική εταιρία Helios Airways, προσφέρθηκε πρόσφατα να αγοράσει τη θυγατρική εταιρία των Κυπριακών Αερογραμμών<...>, την Hellas Jet, προσφέροντας στις Κυπριακές Αερογραμμές το ποσό των 16,8 εκατ. λιρών.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της Helios Airways, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Σημερινή`, βασίζεται στην αξιοποίηση αεροσκαφών της Hellas Jet, που σε μεγάλο βαθμό δεν αξιοποιούνται αυτή την περίοδο. Σημειώνεται, ακόμη ότι τα δύο από τα αεροσκάφη της συγκεκριμένης εταιρίας είναι καθηλωμένα αυτή την περίοδο, αφού αξιολογήθηκε ότι τα δρομολόγια που εκτελούσαν δεν ήταν κερδοφόρα.

Η πρόταση της Helios προβλέπει ναύλωση των τριών Airbus A320 της Hellas Jet, με την ταυτόχρονη ανάληψη όλων των δαπανών συντήρησης τους, για πτήσεις ελάχιστης συνολικής διάρκειας 3.500 ωρών το κάθε ένα. Η ναύλωση των τριών αεροσκαφών θα περιλαμβάνει και τα πληρώματα τους, κυβερνήτες συγκυβερνήτες και πληρώματα καμπίνας.

Επίσης, η Helios εξηγεί στην πρόταση της ότι ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το πρώτο από τα τρία αεροσκάφη από την 1η Απριλίου 2005 και τα άλλα δύο από την 1η Μαΐου 2005. Η πρόταση, που υποβλήθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες χαρακτηρίστηκε από την Helios ως επείγουσα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθαρή εικόνα κατά πόσον έχει γίνει αποδεχτή ή έχει απορριφθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Τάσσου Αγγελή, η πρόταση βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, από την πλευρά της διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών”.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών δημοσιευμάτων, η πρόταση δεν είναι συμφέρουσα, καθώς σύμφωνα με τις υφιστάμενες τιμές στην αγορά, η ενοικίαση αεροσκαφών κοστίζει 2.500 δολάρια την ώρα, ενώ η Helios προσφέρει μόνο 1.600. Να σημειωθεί ότι η πρόταση δεν έχει τεθεί ακόμη ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου, αλλά αναμενόταν να συζητηθεί στη χτεσινή απογευματινή συνεδρία.

Aλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση έχει ήδη απορριφθεί από το διοικητικό συμβούλιο, καθώς δεν επιθυμεί να ενοικιάσει τα τρία αεροσκάφη σε μια ανταγωνιστική εταιρία και μελετά τρόπους αξιοποίησης των τριών αεροσκαφών της Hellas Jet.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024