Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣυμφώνησαν τελικά ΕΤΑ και ΣΙΤΕΣΑΠ σχετικά με τη Μαρίνα Αλίμου

Συμφώνησαν τελικά ΕΤΑ και ΣΙΤΕΣΑΠ σχετικά με τη Μαρίνα Αλίμου

Η πολυετή δικαστική διαμάχη, μεταξύ της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΑ ΑΕ) και των εκπροσώπων της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών ΣΙΤΕΣΑΠ, που ξεκίνησε από το 1998 και προκαλούσε σοβαρά προβλήματα, […]

Η πολυετή δικαστική διαμάχη, μεταξύ της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΑ ΑΕ) και των εκπροσώπων της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών<...> ΣΙΤΕΣΑΠ, που ξεκίνησε από το 1998 και προκαλούσε σοβαρά προβλήματα, τόσο στη λειτουργία της μαρίνας όσο και στους επαγγελματίες, έληξε πρόσφατα, καθώς και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το τιμολόγιο ελλιμενισμού των επαγγελματικών σκαφών στη Μαρίνα Αλίμου, που ήταν η κύρια αιτία διαφωνίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΕΤΑ Α.Ε. συζήτησε διεξοδικά με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών και αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους. Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών από τη μεριά τους συνεργάστηκαν δημιουργικά με την διοίκηση της εταιρίας και κατ` αυτόν τον τρόπο τέθηκαν οι βάσεις για τη λύση των χρόνιων λειτουργικών προβλημάτων της μαρίνας. Βέβαια, επιστέγασμα της συνεργασίας αυτής ήταν η διαμόρφωση κοινά αποδεκτού τιμολογίου ελλιμενισμού των επαγγελματικών σκαφών. Η ρύθμιση αυτή αφορά και τα σκάφη, που ελλιμενίζονταν στις μαρίνες Ζέας και Φλοίσβου μέχρι 31 – 12 – 2002.

Επίσης, κύρια σημεία της συμφωνίας, εκτός του τιμολογίου, είναι η καθιέρωση Ειδικού Κανονισμού Λειτουργίας της Μαρίνας Αλίμου, όπως προβλέπεται στον Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας Τουριστικών Λιμένων, η υπογραφή νέων συμβάσεων ελλιμενισμού για το 2005, καθώς και η δημιουργία νέου αρχείου, στο οποίο θα είναι καταγεγραμμένα όλα τα σκάφη, που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα Αλίμου με σύγχρονες ηλεκτρονικές μεθόδους.

Συνέπεια της σημαντικής αυτής συμφωνίας θα είναι κατ΄ αρχήν, το νοικοκύρεμα της μαρίνας και η εξασφάλιση της εισπραξιμότητας των εσόδων, η βελτίωση της λειτουργίας της και η εν συνεχεία αναβάθμιση και αξιοποίηση της.

Ακόμα, η ΕΤΑ Α.Ε., με τη συμφωνία αυτή, αποδεσμεύεται, ώστε να επεξεργαστεί άμεσα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων, λειτουργικής τακτοποίησης των χερσαίων χώρων, καθώς και εκσυγχρονισμού των υποδομών και δικτύων, που θα καταστήσουν τη Μαρίνα λειτουργική και αποδοτική, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των επαγγελματικών σκαφών.

Κατ αυτόν τον τρόπο, από τη μαρίνα Αλίμου ξεκινούν, τα πρώτα βήματα τις ΕΤΑ Α.Ε. για τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής αναβάθμισης των υποδομών του θαλάσσιου τουρισμού, που αποτελεί μια από τις βασικότερες συνιστώσες του Ελληνικού Τουρισμού.

Τέλος, όσον αφορά σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά της μαρίνας Αλίμου αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, αφού διαθέτει περίπου 1.000 θέσεις ελλιμενισμού, καθώς και επιδιορθωτική βάση, ενώ εξυπηρετεί κυρίως επαγγελματικά και μικρομεσαία σκάφη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024