Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συμφώνησαν τελικά ΕΤΑ και ΣΙΤΕΣΑΠ σχετικά με τη Μαρίνα Αλίμου

Θοδωρής Κουμέλης - 31 Δεκέμβριος 2004, 00:00

Η πολυετή δικαστική διαμάχη, μεταξύ της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΑ ΑΕ) και των εκπροσώπων της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών<...>

ΣΙΤΕΣΑΠ, που ξεκίνησε από το 1998 και προκαλούσε σοβαρά προβλήματα, τόσο στη λειτουργία της μαρίνας όσο και στους επαγγελματίες, έληξε πρόσφατα, καθώς και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το τιμολόγιο ελλιμενισμού των επαγγελματικών σκαφών στη Μαρίνα Αλίμου, που ήταν η κύρια αιτία διαφωνίας τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΕΤΑ Α.Ε. συζήτησε διεξοδικά με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών και αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους. Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών από τη μεριά τους συνεργάστηκαν δημιουργικά με την διοίκηση της εταιρίας και κατ` αυτόν τον τρόπο τέθηκαν οι βάσεις για τη λύση των χρόνιων λειτουργικών προβλημάτων της μαρίνας. Βέβαια, επιστέγασμα της συνεργασίας αυτής ήταν η διαμόρφωση κοινά αποδεκτού τιμολογίου ελλιμενισμού των επαγγελματικών σκαφών. Η ρύθμιση αυτή αφορά και τα σκάφη, που ελλιμενίζονταν στις μαρίνες Ζέας και Φλοίσβου μέχρι 31 - 12 - 2002.

Επίσης, κύρια σημεία της συμφωνίας, εκτός του τιμολογίου, είναι η καθιέρωση Ειδικού Κανονισμού Λειτουργίας της Μαρίνας Αλίμου, όπως προβλέπεται στον Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας Τουριστικών Λιμένων, η υπογραφή νέων συμβάσεων ελλιμενισμού για το 2005, καθώς και η δημιουργία νέου αρχείου, στο οποίο θα είναι καταγεγραμμένα όλα τα σκάφη, που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα Αλίμου με σύγχρονες ηλεκτρονικές μεθόδους.

Συνέπεια της σημαντικής αυτής συμφωνίας θα είναι κατ΄ αρχήν, το νοικοκύρεμα της μαρίνας και η εξασφάλιση της εισπραξιμότητας των εσόδων, η βελτίωση της λειτουργίας της και η εν συνεχεία αναβάθμιση και αξιοποίηση της. 

Ακόμα, η ΕΤΑ Α.Ε., με τη συμφωνία αυτή, αποδεσμεύεται, ώστε να επεξεργαστεί άμεσα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων, λειτουργικής τακτοποίησης των χερσαίων χώρων, καθώς και εκσυγχρονισμού των υποδομών και δικτύων, που θα καταστήσουν τη Μαρίνα λειτουργική και αποδοτική, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των επαγγελματικών σκαφών.

Κατ αυτόν τον τρόπο, από τη μαρίνα Αλίμου ξεκινούν, τα πρώτα βήματα τις ΕΤΑ Α.Ε. για τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής αναβάθμισης των υποδομών του θαλάσσιου τουρισμού, που αποτελεί μια από τις βασικότερες συνιστώσες του Ελληνικού Τουρισμού.

Τέλος, όσον αφορά σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά της μαρίνας Αλίμου αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, αφού διαθέτει περίπου 1.000 θέσεις ελλιμενισμού, καθώς και επιδιορθωτική βάση, ενώ εξυπηρετεί κυρίως επαγγελματικά και μικρομεσαία σκάφη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top