Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΗ μαρίνα της Χίου στην Vernicos Yachts-Όμηρος

Η μαρίνα της Χίου στην Vernicos Yachts-Όμηρος

Η κοινοπραξία Vernicos Yachts-Όμηρος αναδείχθηκε πλειοδότρια για την εκμίσθωση της μαρίνας της Χίου, στο σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τη Γραμματεία Στήριξης Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ανοίγοντας νέες προοπτικές […]

Η κοινοπραξία Vernicos<.> Yachts-Όμηρος αναδείχθηκε πλειοδότρια για την εκμίσθωση της μαρίνας της Χίου, στο σχετικό διαγωνισμό<...> που προκηρύχθηκε από τη Γραμματεία Στήριξης Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ανοίγοντας νέες προοπτικές για το θαλάσσιο τουρισμό της Χίου.
Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία που απαρτίζεται από τη "Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή Α.Ε." και την κατασκευαστική εταιρία Ζ Τάξεως "Όμηρος Α.Ε" του επιχειρηματία κ. Στέλιου Βίου, πρόσφεραν ετήσιο μίσθωμα που φθάνει τα 42 εκατ. δρχ. και η διάρκεια της μίσθωσης προβλέπεται να είναι 40 χρόνια.
Η "Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή Α.Ε." έχει επιτύχει δυναμική διείσδυση στο χώρο της λειτουργίας και κατασκευής μαρίνων, ενώ η "Όμηρος Α.Ε" δραστηριοποιείται ήδη στη Χίο στο χώρο των κατασκευών και του τουρισμού, διαθέτοντας ξενοδοχειακή μονάδα και έχει υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
Η μαρίνα της Χίου έχει δυναμικότητα 270 θέσεων για τον ελλιμενισμό των σκαφών. Τα λιμενικά έργα είναι έτοιμα, ενώ θα πραγματοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα 2,4 δισ. δρχ. για την ανάπτυξη των χερσαίων εγκαταστάσεων. Μεταξύ των προβλεπόμενων έργων περιλαμβάνονται και η κατασκευή ξενοδοχείου, κέντρων εστίασης, μονάδων υποστήριξης της μαρίνας, όπως τελωνείο, λιμεναρχείο κ.α.
Το παραπάνω επενδυτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στη Χίο να αποκτήσει μία πρότυπη μαρίνα και να συνδεθεί με τον άξονα Σάμου-Ρόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024