Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το ενδεχόμενο ενίσχυσης της συνεργασίας τους εξετάζουν Ελλάδα και Σερβία - Μαυροβούνιο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Ιανουάριος 2005, 00:00

Οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Σερβίας - Μαυροβουνίου εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ενίσχυσης της συνεργασίας τους, σε<...>

ακόμη περισσότερους τομείς, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σερβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σλόμπονταν Μιλοσάλιεβιτς, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα για τις 8 - 10 Φεβρουαρίου 2005 με Έλληνες επιχειρηματίες, με σκοπό την προώθηση των επιχειρηματικών τους σχέσεων. Μάλιστα, μετά τη συνάντηση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση στο Βελιγράδι, στις 11 Φεβρουαρίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Μίλαν Παρίβοντιτς, δήλωσε ότι “η Σερβία θα πρέπει να συνεργαστεί με την Ελλάδα, κυρίως στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του τουρισμού.

Ενώ, ο υπουργός Οικονομίας κ. Πρέντραγκ Μπούμπαλο, από την πλευρά του, δήλωσε ότι “η διάσκεψη στην Αθήνα θα δώσει στη χώρα του τη δυνατότητα προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η εφημερίδα `Πρέγκλεντ` του Βελιγραδίου, ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρίας `Forsite`, που διοργανώνει τη διάσκεψη, δήλωσε ότι “στην Αθήνα θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς 1.000 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν άμεσο ενδιαφέρον να επενδύσουν στη Σερβία ή να συνεργασθούν με σερβικές εταιρίες και 500 επιχειρήσεις που έχουν έμμεσο ενδιαφέρον”. “Θα καλέσουμε, επίσης, επιχειρήσεις από την Τουρκία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τον Εύξεινο Πόντο, καθώς και εκπροσώπους δυτικών επιχειρήσεων που έχουν αντιπροσωπείες στην Αθήνα” σημείωσε ακόμα ο κ. Κωστόπουλος.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι μεγαλύτεροι Έλληνες επενδυτές στη Σερβία είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Hellenic Sugar, τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ και η εμπορική αλυσίδα `Βερόπουλος`.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top