Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Υπερέβη το ένα δισ. ευρώ ο τζίρος της Air Berlin το 2004

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Ιανουάριος 2005, 00:00

Με το τέλος του 2004, η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους του Βερολίνου, Air Berlin, ανακοίνωσε το τζίρο της, ο οποίος<...>

υπερέβη για πρώτη φορά το ένα δισ. ευρώ, ενώ στη χρονιά, που μας πέρασε ο αριθμός επιβατών, που την προτίμησε ξεπέρασε τα 12 εκατ..

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χτες από το Βερολίνο ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Γιόαχιμ Χούνολντ, “ο τζίρος της ανήλθε στα 1,05 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18,9% σε σύγκριση με το 2003”, ενώ πρόσθεσε ότι “σε ό,τι αφορά στη μεταφορά επιβατών κατά το 2004, αυτή, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σημείωσε αύξηση μεγαλύτερη του 25%.

Σύμφωνα με τον κ. Χούνολντ, “η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της Air Berlin κατά το 2004 ώθησε την εταιρία στην 3η θέση της ευρωπαϊκής αγοράς αεροπορικών επιχειρήσεων φτηνών εισιτηρίων. Πλην όμως, όπως επισήμανε, “τα κέρδη της συρρικνώθηκαν, εξαιτίας των υψηλών τιμών της κηροζίνης”.

Πάντως, ο πρόεδρος της εταιρίας ανακοίνωσε πως η Air Berlin θα συνεχίσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα και μέσα στο 2005, αυξάνοντας το στόλο της από 45 σε 52 αεροσκάφη και προσλαμβάνοντας 350 νέους υπαλλήλους”.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι σήμερα η βερολινέζικη αεροπορική εταιρία πραγματοποιεί πτήσεις σε 17 γερμανικά αεροδρόμια, καθώς και σε 48 αερολιμένες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ αυτών των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης), αλλά και προς την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top