Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΣήμα Ποιότητας Αγροτουρισμού καθιέρωσε η Αγροτουριστική Α.Ε.

Σήμα Ποιότητας Αγροτουρισμού καθιέρωσε η Αγροτουριστική Α.Ε.

Η `Αγροτουριστική Α.Ε.` καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ειδικό Σήμα Ποιότητας Αγροτουρισμού για τις επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τον τουρισμό της υπαίθρου, σε όλες του τις μορφές και […]

Η `Αγροτουριστική Α.Ε.` καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ειδικό Σήμα Ποιότητας Αγροτουρισμού για τις επιχειρήσεις, που<...> ασχολούνται με τον τουρισμό της υπαίθρου, σε όλες του τις μορφές και υπηρεσίες. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι η απόκτηση του Σήματος Ποιότητας αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, χρηματοδοτούμενη από το κοινοτικό πρόγραμμα `Leader Plus`.

Ακόμα, να τονιστεί ότι η `Αγροτουριστική Α.Ε.` διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης) ως ο μόνος αρμόδιος και αξιόπιστος φορέας για την αξιολόγηση επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού.

Όσον αφορά στην επιχείρηση, που θα φέρει το Σήμα Ποιότητας, αξίζει να αναφερθεί ότι θα απολαμβάνει ευρείας και συνεχούς προβολής, με τη συμμετοχή της σε ειδικούς οδηγούς και καταλόγους, μέσω internet και ιδιαίτερα στον νέο διαδικτυακό χώρο της Αγροτουριστικής, που προβλέπεται να είναι ο πληρέστερος στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ θα προβάλλεται και μέσω της συμμετοχής της Αγροτουριστικής σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στον εξωτερικό.

Επίσης, οι επιχειρήσεις, που θα μπουν στη διαδικασία πιστοποίησης, θα επωφεληθούν από την καθοδήγηση εξειδικευμένων συμβούλων, που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τις τυχόν ελλείψεις τους και να βελτιώσουν την ποιότητα τους, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους λειτουργίας μέσω συγκεκριμένου συστήματος μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

Το Σήμα Ποιότητας Αγροτουρισμού είναι αναγνωριστικό του επιπέδου των υπηρεσιών, που παρέχουν οι πιστοποιημένες αγροτουριστικές επιχειρήσεις, και αποτελεί έναν καθοριστικό λόγο για να τις επιλέγει ο τουρίστας – καταναλωτής. Εφαρμόζεται δε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η ζήτηση για εναλλακτικό τουρισμό αυξάνεται ραγδαία και στη χώρα μας. Θα έχει διάρκεια ισχύος 3 χρόνια, και θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για την ποιότητα, που θέτει η Ελληνική Προδιαγραφή ΕΛΟΤ ΠΡΔ 1417, ενώ για την επιβεβαίωση της τήρησης των απαιτούμενων προδιαγραφών θα πραγματοποιούνται ετήσιες επιθεωρήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024