Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σήμα Ποιότητας Αγροτουρισμού καθιέρωσε η Αγροτουριστική Α.Ε.

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Ιανουάριος 2005, 00:00

Η `Αγροτουριστική Α.Ε.` καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ειδικό Σήμα Ποιότητας Αγροτουρισμού για τις επιχειρήσεις, που<...>

ασχολούνται με τον τουρισμό της υπαίθρου, σε όλες του τις μορφές και υπηρεσίες. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι η απόκτηση του Σήματος Ποιότητας αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, χρηματοδοτούμενη από το κοινοτικό πρόγραμμα `Leader Plus`.

Ακόμα, να τονιστεί ότι η `Αγροτουριστική Α.Ε.` διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης) ως ο μόνος αρμόδιος και αξιόπιστος φορέας για την αξιολόγηση επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού.

Όσον αφορά στην επιχείρηση, που θα φέρει το Σήμα Ποιότητας, αξίζει να αναφερθεί ότι θα απολαμβάνει ευρείας και συνεχούς προβολής, με τη συμμετοχή της σε ειδικούς οδηγούς και καταλόγους, μέσω internet και ιδιαίτερα στον νέο διαδικτυακό χώρο της Αγροτουριστικής, που προβλέπεται να είναι ο πληρέστερος στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ θα προβάλλεται και μέσω της συμμετοχής της Αγροτουριστικής σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στον εξωτερικό.

Επίσης, οι επιχειρήσεις, που θα μπουν στη διαδικασία πιστοποίησης, θα επωφεληθούν από την καθοδήγηση εξειδικευμένων συμβούλων, που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τις τυχόν ελλείψεις τους και να βελτιώσουν την ποιότητα τους, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους λειτουργίας μέσω συγκεκριμένου συστήματος μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

Το Σήμα Ποιότητας Αγροτουρισμού είναι αναγνωριστικό του επιπέδου των υπηρεσιών, που παρέχουν οι πιστοποιημένες αγροτουριστικές επιχειρήσεις, και αποτελεί έναν καθοριστικό λόγο για να τις επιλέγει ο τουρίστας - καταναλωτής. Εφαρμόζεται δε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η ζήτηση για εναλλακτικό τουρισμό αυξάνεται ραγδαία και στη χώρα μας. Θα έχει διάρκεια ισχύος 3 χρόνια, και θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για την ποιότητα, που θέτει η Ελληνική Προδιαγραφή ΕΛΟΤ ΠΡΔ 1417, ενώ για την επιβεβαίωση της τήρησης των απαιτούμενων προδιαγραφών θα πραγματοποιούνται ετήσιες επιθεωρήσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top