Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΜελέτες για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας ετοιμάζει ο ΕΟΤ

Μελέτες για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας ετοιμάζει ο ΕΟΤ

Την εκπόνηση μελετών τουριστικής ανάπτυξης όλων των Περιφερειών της χώρας, βάσει των οποίων θα αναδεικνύονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής στον τομέα του τουρισμού και θα καθορίζονται οι προτεραιότητες, προκειμένου […]

Την εκπόνηση μελετών τουριστικής ανάπτυξης όλων των Περιφερειών της χώρας, βάσει των οποίων θα αναδεικνύονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής στον τομέα του τουρισμού και<...> θα καθορίζονται οι προτεραιότητες, προκειμένου να ενταχθούν αναπτυξιακά έργα στο Γ’ ΚΠΣ, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ο γενικός γραμματέας, του ΕΟΤ<.> κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, μιλώντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο του Νομού Αργολίδας.
Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν σε 6 με 10 μήνες και για την αρτιότερη κατάρτισή τους θα ζητηθεί η «γνώση» και η εμπειρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, πρόσθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος.
Παράλληλα, στην εκπόνηση θα ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις και οι σχετικές μελέτες που υπάρχουν έως σήμερα για τις επιμέρους περιοχές και Νομούς.
Μεταξύ των περιοχών για τις οποίες θα εκπονηθεί μελέτη θα περιλαμβάνεται και ο Νομός Αργολίδα<.>ς, ο οποίος –σύμφωνα με τον γ.γ. του ΕΟΤ- έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Στα πλεονεκτήματα της περιοχής περιλαμβάνονται οι αρχαιολογικοί χώροι, η μικρή απόσταση του Νομού από την Αθήνα και η καλή οδική πρόσβαση. Στη φάση αυτή ο Νομός Αργολίδας μπορεί να αναπτύξει τον εσωτερικό τουρισμό.
Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα και προτάσεις των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανώσεων του τουριστικού τομέα, ο κ. Γιαννακόπουλος υπογράμμισε ότι ο ΕΟΤ θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να υποβάλλουν ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση βιώσιμων λύσεων.
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο παραβρέθηκαν και μίλησαν ο νομάρχης Αργολίδος κ. Α. Σελασιώτης, οι βουλευτές Έλσα Παπαδημητρίου, Ι. Θωμόπουλος και Β. Σωτηρόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κ. Χαραμής, δήμαρχοι άλλων πόλεων του Νομού κ.ά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024