Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςPATA: Αν θέλετε να βοηθήσετε τις πληγείσες περιοχές της ΝΑ Ασίας επισκεφτείτε τις!

PATA: Αν θέλετε να βοηθήσετε τις πληγείσες περιοχές της ΝΑ Ασίας επισκεφτείτε τις!

Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (PATA), θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια τουριστικής ανάκαμψης, που επιχειρείται στις πληγείσες από τα φονικά `τσουνάμι` περιοχές, επεσήμανε, σε σχετική της ανακοίνωση…

Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (PATA), θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια<...> τουριστικής ανάκαμψης, που επιχειρείται στις πληγείσες από τα φονικά `τσουνάμι` περιοχές, επεσήμανε, σε σχετική της ανακοίνωση την Παρασκευή, ότι “τα περισσότερα τουριστικά θέρετρα και αξιοθέατα στους διάσημους προορισμούς του Ινδικού Ωκεανού έχουν υποστεί ελάχιστη ή ακόμη και μηδαμινή ζημιά”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από τα 45 μέλη – χώρες της Ένωσης, μόνο οι παραλιακές περιοχές 8 από αυτών έχουν υποστεί ζημιές από το `τσουνάμι`, ενώ προσθέτει ότι “από αυτούς τους 8 προορισμούς, μόνο οι Μαλδίβες, η Σρι Λάνκα και η Ταϊλάνδη έχουν υποστεί τις σημαντικότερες ζημιές στον τουριστικό τους τομέα”.

Η PATA πιστεύει ότι “για να επέλθει γρήγορα η τουριστική καθημερινότητα αυτών των περιοχών στην προγενέστερη κατάσταση της, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πολίτες όλου του κόσμου, και συνεπώς οι ταξιδιωτικοί καταναλωτές για να βοηθήσουν, είναι να επισπεύσουν τα ταξίδια τους σε αυτές τις περιοχές, καθώς οι οικονομίες αυτών των χωρών βασίζονται κυρίως στο τουρισμό”.

Ο πρόεδρος και CEO της PATA κ. Peter de Jong, δήλωσε σχετικά ότι “το μέγεθος αυτής της τραγωδίας όσον αφορά στις ανθρώπινες ζωές, που χάθηκαν είναι ασύλληπτο στο κοινό νου, αλλά παρόλα αυτά στον τουριστικό τομέα οι επιπτώσεις αυτού του συμβάντος θα γίνουν αρνητικές ως και τραγικές αν οι τουρίστες ακυρώσουν ή αναβάλλουν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους προς αυτούς τους προορισμούς”. Όπως επεσήμανε “τώρα περισσότερο από ποτέ είναι που οι χώρες του Ινδικού Ωκεανού έχουν ανάγκη τους τουρίστες.

Μάλιστα, σημείωσε ότι “η άφιξη τουριστών στις συγκεκριμένες περιοχές, όχι μόνο θα ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες και συνεπώς τις εργασίες τόσων κατοίκων, αλλά παράλληλα θα δώσει ελπίδες αισιοδοξίας σε όλους αυτούς τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών, που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και τα νοικοκυριά τους”.

Ακόμα, απευθυνόμενος στους καταναλωτές, είπε ότι “και αν ακόμη δεν είχατε προγραμματίσει να επισκεφτείτε αυτές τις περιοχές, αναθεωρείστε τα πλάνα σας και κάντε μια κράτηση για ένα ταξίδι εκεί, καθώς με το να επισκεφτείτε τα ασφαλή μέρη των πληγέντων περιοχών, κάνετε την αλλαγή και βοηθάτε περισσότερο από όσο νομίζετε”. Και εξήγησε, λέγοντας ότι “η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ένας τουρίστας στους κατοίκους αυτών των περιοχών δεν είναι μόνο οικονομική, με τα χρήματα, που θα ξοδέψει εκεί, αλλά και συναισθηματική, καθώς η παρουσία του θα αγγίξει πολλές καρδιές”.

Ειδικότερα το μήνυμα της PATA προς τους καταναλωτές είναι το ακόλουθο:

  • Οι τουρίστες είναι καλοδεχούμενοι και αναγκαίοι
  • αν ενδιαφέρεστε για αυτούς τους προορισμούς, επισκεφτείτε τους
  • η παρουσία τουριστών στους προορισμούς της ΝΑ Ασίας θα στηρίξει και θα ενισχύσει τη γρήγορη οικονομική ανάκαμψη των περιοχών
  • να είστε βέβαιοι ότι το καλωσόρισμα σας από τους κατοίκους των περιοχών θα είναι θερμό και ανεπανάληπτο.

Παράλληλα, η Ένωση δεν παραλείπει στο μήνυμα της να καταστήσει σε όλους σαφές ότι οι περιοχές του Μπαγκλαντές, της Ινδίας, της Ινδονησίας, του Μυανμάρ και της Μαλαισίας έχουν υποστεί ελάχιστες ζημιές στην τουριστική τους υποδομή, ενώ οι μεγαλύτερες ζημιές, που υπέστησαν οι περιοχές των Μαλδίβων, της Σρι Λάνκα και της Ταϊλάνδης, ήταν τοπικές και γρήγορα αποκαταστάθηκαν”.

Ακόμα ο κ. Peter de Jong σημείωσε ότι “όλα τα αεροδρόμια των τουριστικών περιοχών στις πληγείσες από τα `τσουνάμι` χώρες λειτουργούν πλέον κανονικά”, ενώ παρότρυνε όλους τους επαγγελματίες του τουριστικού και ταξιδιωτικού χώρου “να ενημερώσουν για την επικρατούσα κατάσταση τους καταναλωτές και να τους ενθαρρύνουν να πραγματοποιήσουν κρατήσεις για ταξίδια σε αυτούς τους προορισμούς”.

Όσον αφορά τέλος στις χώρες, που υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά, ο πρόεδρος της PATA μίλησε για την τωρινή κατάσταση της καθεμίας, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Μαλδίβες: Από τα 87 τουριστικά θέρετρα του νησιωτικού συμπλέγματος, τα 64 λειτουργούν κανονικότατα, ενώ τα υπόλοιπα 23 θα λειτουργούν και πάλι εντός των προσεχών εβδομάδων ή μηνών.

Σρι Λάνκα: Από τα 244 ξενοδοχεία που υπάρχουν στη χώρα, τα 183 είναι σε λειτουργία. Οι περιοχές της χώρας, που επλήγησαν περισσότερο είναι οι Ampara, Hambantota, Galle, Kalutara, Matara και Trincomalee.

Ταϊλάνδη: Η ζημιά, που υπέστη η τουριστική υποδομή της Ταϊλάνδης είναι περιορισμένη μόνο στο βόρειο τμήμα της χώρας, που βρέχεται από τη Θάλασσα Andaman και αφορά στις περιοχές Phuket, Phangnga, Krabi, Ranong, Satun και Trang. Βέβαια, και σε αυτές τις περιοχές, πρέπει να σημειωθεί, όπως ανέφερε και ο κ. Peter de Jong ότι “οι ζημιές είναι τοπικές και το μέγεθος τους διαφέρει από τη μία περιοχή στην άλλη, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της χώρας έμεινε ανέπαφο από τα `τσουνάμι` και σε αυτό όλα λειτουργούν κανονικά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024