Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Απάντηση σε ερώτηση βουλευτή για την τουριστική εκπαίδευση

H τουριστική εκπαίδευση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες υπερ-ανταγωνιστικές απαιτήσεις

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Ιανουάριος 2005, 00:00

"Στη δεκαετία του `60 ανήκει η τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, που παρέλαβε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης από την προηγούμενη κυβέρνηση, και συνεπώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες υπερ - ανταγωνιστικές απαιτήσεις, που ορίζονται από το διεθνές περιβάλλον"...

“Στη δεκαετία του `60 ανήκει η τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, που παρέλαβε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης από<...>

την προηγούμενη κυβέρνηση, και συνεπώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες υπερ - ανταγωνιστικές απαιτήσεις, που ορίζονται από το διεθνές περιβάλλον”, αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, με αφορμή σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλη Στρατάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Πατρίς`, ο βουλευτής, στα πλαίσια της ερώτησης, που προέβαλλε, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στην `παράνομη` απόφαση του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ, που ψηφίστηκε από την σημερινή αντιπολίτευση και που δίνει τη δυνατότητα σύστασης Ανώνυμης Εταιρίας από τον ΟΤΕΚ για θέματα, που σχετίζονται κυρίως με την επαγγελματική κατάρτιση”.

Όπως τονίζεται, μάλιστα, “στην εταιρία αυτή δεν εκχωρείται καμία από τις δραστηριότητες του ΟΤΕΚ, αντίθετα αυτή εγγυάται την εισαγωγή της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη νέα εποχή και τις νέες τεχνολογίες.

Τέλος, αναφέρεται ότι “η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης προστατεύει απόλυτα τις αρμοδιότητες, αλλά και την ακίνητη περιουσία του ΟΤΕΚ σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν σε μια νύκτα η ξενοδοχειακή μονάδα Αναβύσσου, με απόφαση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, εκχωρήθηκε στην ΕΤΑ προκειμένου να εκποιηθεί άμεσα ή έμμεσα μέσω της εισαγωγής της ΕΤΑ στο Χρηματιστήριο. Στο δε σκέλος της ερώτησης, που αφορά στον διάλογο με τους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι αυτός αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας και σε αυτόν θα επιμείνουμε εξαντλητικά”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top