Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επέκταση του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Ιανουάριος 2000, 00:00

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η νέα διεθνής πτέρυγα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολη<.>ς, του οποίου η κατασκευή<...>

ξεκίνησε στις αρχές του 1998. Το έργο στοίχισε 306 εκατ. δολάρια και μέσα σε δύο χρόνια ολοκληρώθηκε .
Στόχος των ιθυνόντων είναι, εκτός από την γενική τόνωση της κίνησης του τουριστικού ρεύματος προς την Κωνσταντινούπολη, η έναρξη μιας νέας περιόδου για την οργάνωση συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων στην πόλη.
Η συμβολή του αεροδρομίου Ataturk στην ανάληψη συνεδρίων είναι πολύ μεγάλη, και τώρα με την νέα πτέρυγα υπάρχει η δυνατότητα για απογείωση και προσγείωση τριάντα αεροπλάνων ταυτόχρονα.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροδρομίου είναι από τα τελειότερα και βρίσκονται μόνο σε άλλα τέσσερα αεροδρόμια του κόσμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών της Κωνσταντινούπολης.
Η πτέρυγα αυτή καλύπτει επιφάνεια ίση με πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του έργου, και μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 15 εκατ. επιβάτες το χρόνο. Η κατασκευή του έχει γίνει σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρία Flughafen Wien A.G., η οποία έχει φτιάξει το αεροδρόμιο της Βιέννης.
Η διεθνής πτέρυγα του αεροδρομίου Ataturk διαθέτει 160 πάγκους για ckeck in με δυνατότητα εξυπηρέτησης ενός επιβάτη κάθε 90 λεπτά, και διαχειρίζεται 10.000 αποσκευές κάθε ώρα.
Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης καλύπτοντας 179.000 τετρ. μέτρα και έχοντας την δυνατότητα εξυπηρέτησης 7.000 αυτοκινήτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top