Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπέκταση του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Επέκταση του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η νέα διεθνής πτέρυγα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε στις αρχές του 1998. Το έργο στοίχισε 306 εκατ. δολάρια και μέσα σε δύο χρόνια […]

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η νέα διεθνής πτέρυγα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολη<.>ς, του οποίου η κατασκευή<...> ξεκίνησε στις αρχές του 1998. Το έργο στοίχισε 306 εκατ. δολάρια και μέσα σε δύο χρόνια ολοκληρώθηκε .
Στόχος των ιθυνόντων είναι, εκτός από την γενική τόνωση της κίνησης του τουριστικού ρεύματος προς την Κωνσταντινούπολη, η έναρξη μιας νέας περιόδου για την οργάνωση συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων στην πόλη.
Η συμβολή του αεροδρομίου Ataturk στην ανάληψη συνεδρίων είναι πολύ μεγάλη, και τώρα με την νέα πτέρυγα υπάρχει η δυνατότητα για απογείωση και προσγείωση τριάντα αεροπλάνων ταυτόχρονα.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροδρομίου είναι από τα τελειότερα και βρίσκονται μόνο σε άλλα τέσσερα αεροδρόμια του κόσμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών της Κωνσταντινούπολης.
Η πτέρυγα αυτή καλύπτει επιφάνεια ίση με πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του έργου, και μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 15 εκατ. επιβάτες το χρόνο. Η κατασκευή του έχει γίνει σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρία Flughafen Wien A.G., η οποία έχει φτιάξει το αεροδρόμιο της Βιέννης.
Η διεθνής πτέρυγα του αεροδρομίου Ataturk διαθέτει 160 πάγκους για ckeck in με δυνατότητα εξυπηρέτησης ενός επιβάτη κάθε 90 λεπτά, και διαχειρίζεται 10.000 αποσκευές κάθε ώρα.
Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης καλύπτοντας 179.000 τετρ. μέτρα και έχοντας την δυνατότητα εξυπηρέτησης 7.000 αυτοκινήτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024