Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΘέσπιση νομοθετικού πλαισίου για το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων

Θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων

Την προώθηση νομοθεσίας, που θα κατοχυρώνει και θα διασφαλίζει το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων εξήγγειλε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Συνεδριακό Τουρισμό, που διοργανώθηκε από τον HAPCO

Την προώθηση νομοθεσίας, που θα κατοχυρώνει και θα διασφαλίζει το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων εξήγγειλε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης<...> κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Συνεδριακό Τουρισμό, που διοργανώθηκε από τον HAPCO, απαντώντας έτσι παράλληλα και σε ένα χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου.

Οι σύνεδροι από τη μεριά τους επεσήμαναν την ανάγκη παροχής εξειδικευμένης και ποιοτικής εκπαίδευσης στα στελέχη του συνεδριακού κλάδου στη χώρα μας, ώστε το ελληνικό συνεδριακό προϊόν να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό και να βελτιωθεί η συνολικότερη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Σχετικά με το θέμα αυτό, ο υπουργός στο χαιρετισμό του ανακοίνωσε τη δημιουργία σύγχρονου επαγγελματικού κέντρου κατάρτισης συνεδριακού τουρισμού από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ).

Σημαντική για τον κλάδο ήταν και η ανακοίνωση του υπουργού για το άνοιγμα στην βιομηχανία του κινηματογράφου που σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι είναι λάθος, δύο από τις σημαντικότερες για την εικόνα της Ελλάδας ταινίες, η «Τροία» και ο «Μέγας Αλέξανδρος» να μην έχουν γυριστεί στην Ελλάδα.

Επίσης, μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις του συνεδρίου, το οποίο να σημειωθεί ότι διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ήταν και η ανακοίνωση της επικείμενης μετατροπής του Κλειστού Γυμναστηρίου του Φαλήρου σε Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, με δυνατότητα φιλοξενίας έως 5.000 συνέδρων και παράπλευρη δυνατότητα φιλοξενίας εκθέσεων. Πρόκειται για μια απόφαση, που ικανοποίησε ιδιαίτερα το συνεδριακό κλάδο, καθώς θα δώσει στην Αθήνα τη δυνατότητα διεκδίκησης και φιλοξενίας μεγάλων συνεδρίων, με πολλαπλά οφέλη για την πρωτεύουσα.

Τέλος, να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι, στο σύνολο του, το επιτυχημένο διήμερο συνέδριο του HAPCO κατέδειξε τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα και έθεσε τις βάσεις για τη διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής στρατηγικής για τη βελτίωση του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του συνεδριακού κλάδου, εκπροσώπους φορέων από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, ακαδημαϊκούς, ειδικούς επιστήμονες, καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να συζητήσουν σε βάθος τα καίρια ζητήματα, που αφορούν στο συνεδριακό τουρισμό στη χώρα μας. Μάλιστα, κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών ήταν η δυναμική άνοδος του συνεδριακού κλάδου στη μετα – ολυμπιακή περίοδο και η δυνατότητα του να αναδειχθεί σε βασικό μοχλό για τη συνολική ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024