Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Aνοιγμα στην κινηματογραφική βιομηχανία

Θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Ιανουάριος 2005, 00:00

Την προώθηση νομοθεσίας, που θα κατοχυρώνει και θα διασφαλίζει το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων εξήγγειλε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Συνεδριακό Τουρισμό, που διοργανώθηκε από τον HAPCO...

Την προώθηση νομοθεσίας, που θα κατοχυρώνει και θα διασφαλίζει το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων εξήγγειλε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης<...>

κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Συνεδριακό Τουρισμό, που διοργανώθηκε από τον HAPCO, απαντώντας έτσι παράλληλα και σε ένα χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου. 

Οι σύνεδροι από τη μεριά τους επεσήμαναν την ανάγκη παροχής εξειδικευμένης και ποιοτικής εκπαίδευσης στα στελέχη του συνεδριακού κλάδου στη χώρα μας, ώστε το ελληνικό συνεδριακό προϊόν να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό και να βελτιωθεί η συνολικότερη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Σχετικά με το θέμα αυτό, ο υπουργός στο χαιρετισμό του ανακοίνωσε τη δημιουργία σύγχρονου επαγγελματικού κέντρου κατάρτισης συνεδριακού τουρισμού από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ).

Σημαντική για τον κλάδο ήταν και η ανακοίνωση του υπουργού για το άνοιγμα στην βιομηχανία του κινηματογράφου που σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι είναι λάθος, δύο από τις σημαντικότερες για την εικόνα της Ελλάδας ταινίες, η «Τροία» και ο «Μέγας Αλέξανδρος» να μην έχουν γυριστεί στην Ελλάδα.

Επίσης, μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις του συνεδρίου, το οποίο να σημειωθεί ότι διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ήταν και η ανακοίνωση της επικείμενης μετατροπής του Κλειστού Γυμναστηρίου του Φαλήρου σε Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, με δυνατότητα φιλοξενίας έως 5.000 συνέδρων και παράπλευρη δυνατότητα φιλοξενίας εκθέσεων. Πρόκειται για μια απόφαση, που ικανοποίησε ιδιαίτερα το συνεδριακό κλάδο, καθώς θα δώσει στην Αθήνα τη δυνατότητα διεκδίκησης και φιλοξενίας μεγάλων συνεδρίων, με πολλαπλά οφέλη για την πρωτεύουσα.

Τέλος, να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι, στο σύνολο του, το επιτυχημένο διήμερο συνέδριο του HAPCO κατέδειξε τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα και έθεσε τις βάσεις για τη διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής στρατηγικής για τη βελτίωση του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του συνεδριακού κλάδου, εκπροσώπους φορέων από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, ακαδημαϊκούς, ειδικούς επιστήμονες, καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να συζητήσουν σε βάθος τα καίρια ζητήματα, που αφορούν στο συνεδριακό τουρισμό στη χώρα μας. Μάλιστα, κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών ήταν η δυναμική άνοδος του συνεδριακού κλάδου στη μετα - ολυμπιακή περίοδο και η δυνατότητα του να αναδειχθεί σε βασικό μοχλό για τη συνολική ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top