Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πεντάστερο ξενοδοχείο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε περιοχή της Θράκης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Ιανουάριος 2005, 00:00

Ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων αναμένεται να κατασκευαστεί σε περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα<...>

στο Φανάρι Ροδόπης, συνολικού κόστους 30 εκατ. ευρώ, η οποία εκτός του ότι θα αναδείξει τουριστικά την περιοχή θα προσφέρει παράλληλα και 450 νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Μακεδονία`, στην ξενοδοχειακή μονάδα, τη μεγαλύτερη της Θράκης, θα απασχολούνται 150 εργαζόμενοι ως μόνιμο προσωπικό, καθ` όλη τη διάρκεια του έτους και 300 άτομα ως εποχικοί με οχτάμηνη απασχόληση.

Η εταιρία, που εκδήλωσε το ενδιαφέρον κατασκευής της μονάδας, φέρεται να εκπροσωπεί τη γνωστή στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων TUI, που έχει ήδη στην κυριότητα της πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και μονάδες στη νότια Ελλάδα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση κατασκευής της μονάδας, προβλέπει διάσπαση του κτιριακού όγκου με ανάπτυξη σε διάσπαρτα κτίρια και αρχιτεκτονική, που θα ανταποκρίνεται στη μορφολογία και στην παράδοση της ακριτικής περιφέρειας. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί και στον τρόπο ανέγερσης, καθώς και στην τελική μορφή, που θα πάρει το συγκρότημα, γιατί η επιλεγείσα περιοχή προστατεύεται από τη συνθήκη `Ραμσάρ`.

Τέλος, να τονιστεί ότι το έργο έχει ήδη εγκριθεί από το δήμο Αιγείρου, καθώς το οικόπεδο βρίσκεται στα όρια του, ενώ η έγκριση της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το νομαρχιακό συμβούλιο Ροδόπης θα σημάνει και την έναρξη των εργασιών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, οι πρώτες 200 κλίνες θα είναι έτοιμες να παραδοθούν προς χρήση το Μάιο του 2006.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top