Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνεδριακός τουρισμός: Πρώτη προτεραιότητα. . . από το τέλος!

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Φεβρουάριος 2000, 00:00

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, η πρώτη προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό της χώρας ήταν -σύμφωνα με εξαγγελίες του- η κατασκευή μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην Αθήνα, δυναμικότητας<...> 10.000 έως 15.000 συνέδρων. Όμως, παρόλα αυτά, η προτεραιότητα αυτή δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει καθόλου, γεγονός που κάνει τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων-ΣΕΠΟΣ<.>

να εξακολουθεί να φωνάζει αλλά να μην εισακούεται για την επιτακτική ανάγκη να αποφασισθεί και να ξεκινήσει επιτέλους το συνεδριακό κέντρο.
Η κατασκευή του συνεδριακού κέντρου 3.000 περίπου θέσεων παραπλεύρως του Μεγάρου Μουσικής, αν και αναγκαίο, δεν θεωρείται από τον ΣΕΠΟΣ ικανό να καλύψει τις ανάγκες των μεγάλων συνεδρίων άνω των 10.000 ατόμων και να αποτελέσει το διαβατήριο για την Αθήνα για την αναγνώρισή της ως διεθνής συνεδριακός προορισμός αξιώσεων.
Η χώρα μας χάνει 300 δισ. δραχμές από την αδυναμία διοργάνωσης τέτοιων συνεδρίων και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 το ποσό θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δραχμές.
Παράλληλα, δεν προχωράει και η δημιουργία του Convention and Visitors Bureau της Αθήνας που θα μπορούσε να συμβάλλει οργανωμένα και ουσιαστικά στην παρουσίαση των συνεδριακών χαρακτηριστικών της Αθήνας και της χώρας και στην διεκδίκηση διεθνών συνεδρίων. Επιπλέον, το επάγγελμα του οργανωτή συνεδρίων εξακολουθεί να μαστίζεται από εξωεπαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν τα εχέγγυα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και ζημιώνουν τον κλάδο, το κράτος αλλά και την συνεδριακή εικόνα της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΟΣ, οι συνεδριακοί επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν καθ’ όλο ο χρόνο και να οργανώσουν σωστά τα μεγάλα διεθνή συνέδρια των 10.000 και πλέον συνέδρων, αρκεί η πολιτεία να αποφασίσει να υλοποιήσει τις δικές της αποφάσεις για δημιουργία συνεδριακού κέντρου, CVB Αθηνών, και κατοχύρωση του επαγγέλματος, φροντίζοντας παράλληλα και την συστηματική και ουσιαστική διαφήμιση της Ελλάδας ως συνεδριακού προορισμού.
Όσο δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις η Αθήνα και η Ελλάδα θα εξακολουθούν να θεωρούνται ο 'φτωχός συγγενής' στον ευρωπαϊκό συνεδριακό τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top