Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕνεργοποιήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής για την Ακτοπλοΐα

Ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής για την Ακτοπλοΐα

“Νομίζουμε ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη πολιτική πρωτοβουλία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, η σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής”, τόνισε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ανακοινώνοντας τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής για την…

“Νομίζουμε ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη πολιτική πρωτοβουλία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, η σύσταση του Εθνικού<...> Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής”, τόνισε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ανακοινώνοντας τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής για την Ακτοπλοΐα.

Μόλις κλείσει ο κύκλος του διαλόγου θα συγκαλέσουμε και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής για τα θέματα της κρουαζιέρας, της εκπαίδευσης και στην πορεία και της ανάπτυξης των λιμένων, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το διάλογο ο κ. Τζωάννος έχει επισκεφτεί όλες τις περιοχές της Ελλάδας, όπως συμφωνήσαμε, και μένουν οι Κυκλάδες τις οποίες θα επισκεφτεί σύντομα αλλά και τη Σύρο, οπότε και θα ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος. Είναι ένας χώρος διαλόγου, ζύμωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Για το Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής, ο υπουργός είπε ότι “δε θέλουμε να γίνεται μια φορά το χρόνο πανηγυρικά, μια συνεδρίαση στο Συμβούλιο, για να δικαιολογούμε την ύπαρξή του. Θέλουμε ένα χώρο ουσιαστικού διαλόγου, που ο καθένας, όλοι οι φορείς και βέβαια τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα καλούνται, θα εκθέτουν υπεύθυνα τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο χώρος της ναυτιλίας είναι ένας χώρος συναίνεσης και συνεννόησης. Η πρόταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, είναι να βρούμε αυτά που μας ενώνουν στο χώρο της ναυτιλίας. Δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε κανένα θέμα στο ράφι. Ακόμα και αν χρειαστεί να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος, θα το κάνουμε. Έχοντας εξαντλήσει πρώτα το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ακούγοντας όλες τις απόψεις”.

Ακόμα, ο υπουργός είπε ότι ήδη το ΥΕΝ έχει πληρώσει τους ανέργους ναυτικούς της Royal Olympia Cruises, και τόνισε ότι “υπάρχει βέβαια δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν στο σημείο να μην πληρώνονται. Πολύ περισσότερο όταν συνάδελφοί τους από άλλες χώρες είχαν πληρωθεί και είχαν απολυθεί κανονικά. Και το μήνυμα το στείλαμε προς συγκεκριμένες εταιρίες“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024