Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕμβάθυνση των οικονομικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης

Εμβάθυνση των οικονομικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Κύπρος, Διεθνές Κέντρο Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και Επενδύσεων”, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι “Η Κύπρος είναι το ευρωπαϊκό σύνορο, […]

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Κύπρος, Διεθνές Κέντρο Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και Επενδύσεων”, ο υπουργός<...> Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι “Η Κύπρος είναι το ευρωπαϊκό σύνορο, το οποίο μπορεί (και πρέπει) να μετεξελιχθεί σε χώρο δυναμικής εκκόλαψης επιχειρηματικών και εμπορικών δράσεων της Ευρώπης προς τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Βόρειο Αφρική. Αλλά και αντίστροφα: Η Κύπρος μπορεί να είναι σταθμός και γέφυρα προσέγγισης των χωρών της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, προς την Ευρώπη. Στο ρόλο αυτό η Κύπρος είχε (και μπορεί να έχει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό) τη συνεργασία και τη σύμπραξη της Ελλάδας. Η Κύπρος μπορεί να λειτουργεί ως δίαυλος και “πύλη” του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας προς τη Μέση Ανατολή και τις αγορές των Αραβικών χωρών. Και αντίστροφα: Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργεί ως διάδρομος του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης”, είπε.

Οι υψηλές επενδύσεις των ελληνικών επιχειρήσεων στην Κύπρο, ο όγκος των διμερών εμπορικών συναλλαγών, αλλά και το αμφίδρομο τουριστικό ρεύμα, των τελευταίων χρόνων, αποτυπώνουν και ουσιαστικοποιούν τη διαδρομή που οφείλουμε να ακολουθήσουμε στο οικονομικό γίγνεσθαι, σ` αυτό το πολυσήμαντο σταυροδρόμι του Κόσμου, επισήμανε ο υπουργός προσθέτοντας ότι “η σταθερή συνεργασία των επιχειρήσεων της Κύπρου και της Ελλάδας, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η απελευθέρωση των αγορών, η οικονομική εξωστρέφεια μπορεί να δώσουν νέα έμφαση, να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις διμερείς οικονομικές σχέσεις”.

“Αναμφίβολα η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει νέες ευκαιρίες. Οι κυπριακές επιχειρήσεις με το δυναμισμό που τις διακρίνει και το υψηλό επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν, μπορούν να δημιουργήσουν στρατηγικές συμμαχίες ώστε να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή. Οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να βρουν στην Κύπρο συμμαχίες και συνεργασίες για νέα ανοίγματα. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας για τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων στους τομείς της γεωργίας, του εμπορίου, της βιομηχανίας και βεβαίως του τουρισμού”, κατέληξε ο υπουργός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024