Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων προβληματίζει την ΕΞΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Φεβρουάριος 2000, 00:00

Με αφορμή την έναρξη των έργων πεζοδρόμησης της οδού Διονυσίου Αεροπαγίτου καθώς και της μονοδρόμησης της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών προέβη<...>

σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΟΤ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε. (ΕΑΧΑ ΑΕ)
Σύμφωνα με την

ΕΞΑ<.>

, τα έργα ξεκίνησαν χωρίς καμία προειδοποίηση και προγραμματισμό με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο δυσχεραίνει την μετακίνηση των τουριστών με τουριστικά λεωφορεία στην Ακρόπολη και τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους.
Η ΕΑΧΑ Α.Ε. σε απάντηση του διαβήματος της ΕΞΑ δήλωσε ότι: « Η ΕΑΧΑ Α.Ε. έχει προβλέψει και έχει ήδη προγραμματίσει, έχοντας κάνει τις απαραίτητες συγκοινωνιακές μελέτες, τις ιδανικότερες λύσεις ώστε η ζωή στο κέντρο της πόλης να είναι η καλύτερη δυνατή για όλους.
Όσος αφορά τα τουριστικά λεωφορεία, θα προσεγγίζουν την Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας την οδό Ροβέρτου Γκάλι και θα αποκτήσουν δικό τους χώρο στάση, ολιγόλεπτης παραμονής. Για την επιβίβαση και αποβίβαση των επισκεπτών, στο χώρο στάθμευσης του εστιατορίου ‘Διόνυσος’, θα δημιουργηθούν κατάλληλες πλατφόρμες για την ασφαλή και άνετη εξυπηρέτηση 20-25 λεωφορείων.
Τέλος η Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδέχεται γύρω στα 80 συνολικά λεωφορεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top