Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Αγροτουριστική προβάλει τα ελληνικά μονοπάτια

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Φεβρουάριος 2005, 00:00

Μελέτη με τα ελληνικά μονοπάτια παρουσίασε η «Αγροτουριστική Α.Ε.», η οποία έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, με στόχο<...>

την ανάδειξη και προβολή των ελληνικών μονοπατιών ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού.

Η πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που ελκύει σε διεθνές επίπεδο μεγάλο αριθμό ανθρώπων και συνιστά μια από τις θεμελιώδεις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να αναπτυχθεί στα φυσικά και παραδοσιακά μονοπάτια που διασχίζουν την ύπαιθρο. Η Ελλάδα, ιδιαίτερα, διαθέτει έναν μοναδικό πλούτο τέτοιων μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών, από τις ομορφότερες διεθνώς και μάλιστα σε όλα τα είδη τοπίου - από τις παραλίες ως τις κορυφές των βουνών.

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη συστηματοποιημένη διαχείριση και ανάδειξη ενός σημαντικού πλεονεκτήματος της ελληνικής υπαίθρου.

Η σχετική μελέτη, που πρόκειται να είναι σύντομα προσβάσιμη μέσω διαδικτύου, παρουσιάζει επιλεγμένες πεζοπορικές διαδρομές από ολόκληρη την Ελλάδα με όλα τα απαραίτητα, για έναν πεζοπόρο, στοιχεία. Επιπλέον, προσανατολίζει και υποστηρίζει τους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς στην προσπάθειά τους για υλοποίηση, διαχείριση και ανάδειξη έργων σχετικών με μονοπάτια.

Από τη Σαμοθράκη και το Νέστο ως τα Λευκά Όρη, από τον Όλυμπο ως τον Ταΰγετο, από το Φαλακρό Όρος και τα Ζαγοροχώρια ως τον Κιθαιρώνα και το Μαίναλο, από την Ευρυτανία και τον Παρνασσό ως τον Χελμό και τον Μαλέα, οι 1.000 και πλέον σελίδες της μελέτης εικονογραφούν μιαν, ουσιαστικά, άγνωστη Ελλάδα μαγικών διαδρομών, συνιστούν ένα πρωτόγνωρο Οδοιπορικό-μύηση στη «μυστική» Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top