Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Δάσος της Δαδιάς

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Φεβρουάριος 2005, 00:00

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Σχολείο του Δάσους” διοργανώνει από τις 4 έως τις 10 Απριλίου, το WWF Ελλάς, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους<...>

Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου στον Έβρο.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν δεξιότητες και να ασκηθούν στον χειρισμό ζητημάτων σχετικών με το θεσμό των προστατευόμενων περιοχών, την αξιολόγηση των βιολογικών αξιών μιας προστατευόμενης περιοχής, τα οικονομικά πλεονεκτήματα μιας προστατευόμενης περιοχής, την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού σε μια προστατευόμενη περιοχή, τους τρόπους εξασφάλισης χρηματοδότησης για τη διαχείριση μιας προστατευόμενης περιοχής κ.α.

Ο τρόπος διδασκαλίας του σεμιναρίου είναι βιωματικός και συμμετοχικός. Βασίζεται σε ατομικές και ομαδικές εργασίες στο πεδίο και στην αίθουσα σεμιναρίων και σε θεωρητικές εισηγήσεις από τους συνεργάτες του WWF Ελλάς.

Η Ελλάδα έχει 300 περίπου περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο Νatura 2000, προστατεύονται δηλαδή με βάση την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει το ελληνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών θέτει όλους τους επαγγελματίες, αλλά και όσους ασχολούνται εθελοντικά με την προστασία και την ήπια ανάπτυξη των περιοχών αυτών, μπροστά σε νέα διλήμματα και καταστάσεις που απαιτούν νέες γνώσεις και δεξιότητες.

Τα ετήσια σεμινάρια για τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών που οργανώνει το WWF Ελλάς επιχειρούν να προσφέρουν σε όλους τους ενδιαφερόμενους τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και κλειδιά για το χειρισμό δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν σε αυτές τις περιοχές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top