Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αλαλούμ επικρατεί στην τουριστική εκπαίδευση

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Φεβρουάριος 2005, 00:00

Tην ανάγκη συγκρότησης ενός ορθολογικού συστήματος Τουριστικής Εκπαίδευσης της χώρας με την παροχή ανώτατων τουριστικών<...>

σπουδών επιπέδου και όχι μόνο μέσω Μεταπτυχιακών Τμημάτων, επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πάρις Τσάρτας.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σήμερα στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης επικρατεί αλαλούμ. Ο κ. Τσάρτας υπογράμμισε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι η πολιτεία οφείλει μέσω των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, να βρει τη χρυσή τομή ούτως ώστε ο κλάδος που συνεισφέρει τα περισσότερα στην ελληνική οικονομία, να αποκτήσει τα στελέχη που του πρέπουν. Πρόσθεσε δε ότι στη χώρα μας υπάρχει σαφής έλλειψη στελεχών στον τομέα άσκησης πολιτικής και management.

Παράλληλα ανέφερε το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που επικρατεί στον ελληνικό τουρισμό, καταγράφοντας ταυτόχρονα και τη γραφειοκρατική αντίληψη της πολιτείας απέναντι σε υποψήφιες επενδύσεις στο κλάδο.

Με παρέμβαση του στην εκπομπή ο εμπορικός διευθυντής του Travel Plan κ. Χρίστος Χριστοδουλάκης υποστήριξε ότι η εκπαίδευση τουριστικών στελεχών στην Ελλάδα δεν υστερεί με αυτή άλλων χωρών της Ευρώπης. Τόνισε όμως ότι το μέγεθος εξάρτησης της χώρας από τον τουρισμό θα έπρεπε να αφυπνίσει του κρατούντες, ούτως ώστε να επιλέξουν την οδό της καλύτερης εκπαίδευσης προκειμένου να αναβαθμισθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top