Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣεμινάριαΑλαλούμ επικρατεί στην τουριστική εκπαίδευση

Αλαλούμ επικρατεί στην τουριστική εκπαίδευση

Tην ανάγκη συγκρότησης ενός ορθολογικού συστήματος Τουριστικής Εκπαίδευσης της χώρας με την παροχή ανώτατων τουριστικών σπουδών επιπέδου και όχι μόνο μέσω Μεταπτυχιακών Τμημάτων, επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel […]

Tην ανάγκη συγκρότησης ενός ορθολογικού συστήματος Τουριστικής Εκπαίδευσης της χώρας με την παροχή ανώτατων τουριστικών<...> σπουδών επιπέδου και όχι μόνο μέσω Μεταπτυχιακών Τμημάτων, επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πάρις Τσάρτας.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σήμερα στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης επικρατεί αλαλούμ. Ο κ. Τσάρτας υπογράμμισε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι η πολιτεία οφείλει μέσω των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, να βρει τη χρυσή τομή ούτως ώστε ο κλάδος που συνεισφέρει τα περισσότερα στην ελληνική οικονομία, να αποκτήσει τα στελέχη που του πρέπουν. Πρόσθεσε δε ότι στη χώρα μας υπάρχει σαφής έλλειψη στελεχών στον τομέα άσκησης πολιτικής και management.

Παράλληλα ανέφερε το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που επικρατεί στον ελληνικό τουρισμό, καταγράφοντας ταυτόχρονα και τη γραφειοκρατική αντίληψη της πολιτείας απέναντι σε υποψήφιες επενδύσεις στο κλάδο.

Με παρέμβαση του στην εκπομπή ο εμπορικός διευθυντής του Travel Plan κ. Χρίστος Χριστοδουλάκης υποστήριξε ότι η εκπαίδευση τουριστικών στελεχών στην Ελλάδα δεν υστερεί με αυτή άλλων χωρών της Ευρώπης. Τόνισε όμως ότι το μέγεθος εξάρτησης της χώρας από τον τουρισμό θα έπρεπε να αφυπνίσει του κρατούντες, ούτως ώστε να επιλέξουν την οδό της καλύτερης εκπαίδευσης προκειμένου να αναβαθμισθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024