Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΔιεθνές Συνέδριο για τη Μεσογειακή Δίαιτα θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα

Διεθνές Συνέδριο για τη Μεσογειακή Δίαιτα θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα

To 2o Διεθνές συνέδριο για τη Μεσογειακή διατροφή με τίτλο “Παραδοσιακή Μεσογειακή Δίαιτα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον” θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 20-22 Απριλίου 2005. Οι εργασίες του θα διεξαχθούν στην […]

To 2o Διεθνές συνέδριο για τη Μεσογειακή διατροφή με τίτλο “Παραδοσιακή Μεσογειακή Δίαιτα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον” θα πραγματοποιηθεί<...> στην Αθήνα 20-22 Απριλίου 2005. Οι εργασίες του θα διεξαχθούν στην “Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών” ενώ παράλληλα με το συνέδριο θα λειτουργήσει και μικρή έκθεση. Στο φετινό συνέδριο θα υπάρξουν ειδικά αφιερώματα για το ελαιόλαδο και τα παραδοσιακά προϊόντα και δορυφορικά συμπόσια που θα αφορούν σε επίκαιρα ζητήματα.

Στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται “Η εξέλιξη της Μεσογειακής Δίαιτας”, “Η Μεσογειακή Δίαιτα και οι χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες”, ” Η τρέχουσα έρευνα για τη Μεσογειακή Δίαιτα” και “Το ελαιόλαδο και η Μεσογειακή Δίαιτα”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καθημερινή μας ζωή θα έχουν οι παρουσιάσεις σχετικά με τη “διάδοση της Μεσογειακής Διατροφής στον πληθυσμό” και τη “Μεσογειακή Δίαιτα στη ζωή μας: Από την σπιτική κουζίνα στην κουζίνα του εστιατορίου”.

Η πολύ μεγάλη επιτυχία του πρώτου συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Αθήνα, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και ήδη συμμετέχουν στις επιστημονικές επιτροπές της διοργάνωσης ενώ πολλοί περισσότεροι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να παρουσιάσουν εισηγήσεις. Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν και οι διοργανωτές του ανάλογου συνεδρίου που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Ισπανία ώστε να γίνει δυνατός ο συντονισμός των δύο συνεδρίων.

Το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της “Ηλιότοπος Συνέδρια” και το έχουν ήδη θέσει υπό την αιγίδα τους το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, η Εταιρεία Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων. Το συνέδριο υποστηρίζουν το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Μεσσηνίας και Ρεθύμνου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας. Οι διοργανωτές βρίσκονται σε συνεννόηση με μια σειρά ακόμα φορείς και οργανισμούς ώστε να επιτευχθεί ή μεγαλύτερη δυνατή σύμπραξη για την επιτυχή πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024