Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαInvisible Hotel: Έκθεση αφιερωμένη στο μοντέρνο design ξενοδοχείων

Invisible Hotel: Έκθεση αφιερωμένη στο μοντέρνο design ξενοδοχείων

Διεθνώς το design ξενοδοχείο έχει γίνει ένας μαγνήτης που συγκεντρώνει ένα ιδιαίτερα ενημερωμένο κοινό επισκεπτών αλλά και την επιμέλεια των κορυφαίων αρχιτεκτόνων και designers. Τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία που σχεδιάστηκαν από […]

Διεθνώς το design ξενοδοχείο έχει γίνει ένας μαγνήτης που συγκεντρώνει ένα ιδιαίτερα ενημερωμένο κοινό επισκεπτών αλλά και την επιμέλεια<...> των κορυφαίων αρχιτεκτόνων και designers. Τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία που σχεδιάστηκαν από τον Philippe Starck και τον Antonio Citterio μέχρι τους Jean Nouvel, Rem Koolhaas και Herzog & de Meuron, δημοσιοποίησαν εκείνο που οι δημιουργοί τους θεώρησαν την ιδανική κατοικία ενός ατόμου. Στο ελληνικό τοπίο όπου ο τουρισμός κατέχει πρώτιστη θέση για την οικονομία, το design ξενοδοχείο έχει μόλις αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Ποιο ξενοδοχείο συνοψίζει τον μοντέρνο τρόπο ζωής, ποιο προσφέρει μια νέα εμπειρία; Τι είναι εκείνο που θα έκανε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του design; Μπορεί η αρχιτεκτονική να συμβάλει ουσιαστικά στην εμπειρία ενός ξενοδοχείου που ως τώρα αντιμετωπίζεται με την απλή εισαγωγή επίπλων design μέσα σε υπάρχοντα κελύφη; Μπορεί να δώσει η αρχιτεκτονική κάτι το διαφορετικό;

Την απάντηση επιχειρούν να δώσουν οι 10 συμμετέχοντες αρχιτέκτονες στην έκθεση Invisible Hotel (κατά αλφαβητική σειρά): o Ανδρέας Αγγελιδάκης, o Γιάννης Αίσωπος, o Πάνος Δραγώνας + η Βαρβάρα Χριστοπούλου, η Ελένη Κωστίκα, η Στέλλα Μέρμηγκα + ο Βαγγέλης Ραβανός, η Χριστίνα Λουκοπούλου + η Ηρώ Μπερτάκη + ο Κωστής Πανηγύρης, ο Πάνος Νικολαϊδης + η Έρρικα Προτέστου, ο Νικόλας Τραβασάρος, ο Θανάσης Χοχλιδάκης και η Ελεάννα Χωρίτη. Το τελικό αποτέλεσμα είναι 10 virtual projects τα οποία θα εκτεθούν με τη μορφή προβολής διαδοχικών εικόνων renders και ταινιών (animations). Διοργανώτρια της έκθεσης είναι η Carteco μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ξενοδοχειακού εξοπλισμού και υλικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών στην Ελλάδα για τα τελευταία 20 χρόνια. Συνδιοργανωτής και Σύμβουλος Φωτισμού είναι η εταιρία μελέτης φωτισμού iGuzzini-Diathlasis. Χορηγός της συνέντευξης τύπου είναι το ξενοδοχείο Semiramis. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο αρχιτέκτονας Μέμος Φιλιππίδης.

Δύο έγκυρες επιτροπές θα αξιολογήσουν τις προτάσεις των αρχιτεκτόνων, απονέμοντας βραβεία: Την επιτροπή της Ελλάδας αποτελούν, κατά αλφαβητική σειρά, οι: Aγγελος Αγγελόπουλος Interior designer, Σταύρος Ανδρεάδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Κωστής Γεωργίου Zωγράφος-γλύπτης, Στέλιος Δήμου Αρχιτέκτων, Τάσος Ζέππος Aρχιτέκτων, Δάκης Ιωάννου Eπιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης, Μπάμπης Ιωάννου Aρχιτέκτων, Νίκος Κτενάς Aρχιτέκτων, Βασίλης Μπασκόζος Aρχιτέκτων, Χάρρυ Μπουγαδέλλης Aρχιτέκτων, Δημήτρης Ποτηρόπουλος Aρχιτέκτων, Αλέξανδρος Τομπάζης Aρχιτέκτων. Τη διεθνή επιτροπή αποτελούν οι αρχιτέκτονες: o Roman Delugan, ο Juergen Mayer και ο Joel Sanders.

Στην Αθήνα, η έκθεση Invisible Hotel θα γίνει στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ τον Απρίλιο. Το πρώτο βραβείο της έκθεσης Invisible Hotel (βραβείο που θα αναδείξουν οι επιτροπές κρίσης) εξασφαλίζει την απονομή ζωγραφικού έργου του Κωστή Γεωργίου, καθώς και τη συμμετοχή του (με τη μορφή της βίντεο-προβολής) ως ένα από τα 4 εκθέματα της έκθεσης Hotel/Ephemeral. Η έκθεση αυτή θα γίνει στο Μιλάνο υπό την επιμέλεια του Σωτήρη Παπαδόπουλου κατά τη διάρκεια του Milan Furniture Show (Salone del Mobile) δηλαδή από τις 13 έως τις 18 Απριλίου 2005.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024