Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Φεβρουάριος 2000, 00:00

Πρωτοπόρος η Θεσσαλονίκη<.> στην προώθηση του συνεδριακού και επιχειρηματικού τουρισμού στην Βόρειο Ελλάδα έρχεται πρώτη να καλύψει ένα σημαντικό κενό, με τη δημιουργία<...> του πρώτου γραφείου συνεδριακού τουρισμού και επισκεπτών στην Ελλάδα. Η ίδρυση του "Τhessaloniki Convention & Visitors Bureau" (CVB<.>

) από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποτελέσει το πρότυπο και για τη δημιουργία ανάλογων γραφείων και σε άλλες συνεδριακές πόλεις της Ελλάδας, με πρώτη την Αθήνα που το αναζητάει με τη φωνή διαφόρων, κατά καιρούς, φορέων.
Το Thessaloniki CVB θα λειτουργήσει υπό τη μορφή εταιρίας αστικής ευθύνης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με δομή και στελέχωση βάσει των σύγχρονων ευρωπαϊκών προτύπων. Αποστολή του γραφείου θα είναι να προβάλει και να αξιοποιήσει τη συνεδριακή υποδομή της πόλης, αλλά και το ευρύ φάσμα των διαθέσιμων υπηρεσιών, που είναι απαραίτητες για τη συνολική επιτυχία μιας διοργάνωσης.
Η παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Θεσσαλονίκης, προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης συνεδριακού τουρισμού, θα γίνεται με τη μορφή πλήρους και ευέλικτου "πακέτου", που περιλαμβάνει πλήθος επιχειρήσεων και φορέων, όπως: μουσεία, θέατρα, μέγαρο μουσικής, προξενικές αρχές, γραφεία ταξιδίων, αεροπορικές εταιρίες, ιατρικά κέντρα, διερμηνείς, επιμελητήρια, ξεναγοί, καταστήματα, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, οπτικο-ακουστικών μέσων, catering, χρηματιστηριακών και οικονομοτεχνικών συμβούλων.
"Την ίδρυση του Thessaloniki CVB έχουν ήδη αγκαλιάσει κορυφαίοι φορείς, ενώ στον κατάλογο των μελών του αναμένεται να περιληφθούν και οι πιο διακεκριμένες επιχειρήσεις της πόλης", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του TCVB, Βασίλης Μπρόβας.
Για την παρουσίαση του γραφείου έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση, στις 16 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της νομαρχίας και της δημαρχίας Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Ε. Γιαννακόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Σοφιανός, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του φορέα, Βασίλειος Μπρόβας.
Ομιλίες στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν ο κ. Geoffrey Gray-Forton, πρόεδρος των Meetings World Associates και ιδρυτής του γερμανικού CVB, καθώς επίσης και ο Νίκος Λαυρεντίδης, ιδρυτής του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία και managing director του MeetingGreece Network.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top