Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση της παγκόσμιας εναέριας κίνησης ως και το 2020 προβλέπει το ACI

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Φεβρουάριος 2005, 00:00

Αύξηση της παγκόσμιας κίνησης επιβατών ως και το 2020 της τάξης του 4% ανά χρόνο, που<...>

αντιστοιχεί συνολικά σε 7 δισ. άτομα, καθώς και του όγκου των μεταφερόμενων εμπορευμάτων, της τάξης του 5,1% ανά χρόνο, αγγίζοντας τα 170 εκατ. τόνων το 2020, προέβλεψε ο κ. Robert J. Aaronson, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International - ACI).

Τις παραπάνω προβλέψεις του ACI ανακοίνωσε ο κ. Aaronson, στα πλαίσια του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη στις 8 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, ο κ. Aaronson, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις του, σημείωσε ότι “για να επιτευχθεί η προαναφερθείσα αύξηση θα πρέπει πρωτίστως να υπάρχει επαρκή πληρότητα αεροδρομίων. Όπως είπε οι εταιρίες που λειτουργούν τα αεροδρόμια ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά το 2004 για να αυξήσουν τη δυναμικότητα των αεροδρομίων.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι ο κ. Aaronson, στην ομιλία του, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της επαρκούς πληρότητας αεροδρομίων, τονίζοντας ότι “όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με το χώρο των αεροπορικών μεταφορών θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους, ώστε να επιτευχθεί η εν λόγω αύξηση και παράλληλα να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα όποια πολιτικά, περιβαλλοντικά, διαδικαστικά εμπόδια εμφανίζονται στην ανάπτυξη των αεροδρομίων”. Ακόμα, επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης εθνικών και πολυεθνικών ρυθμιστών, που θα αναλαμβάνουν την επίλυση των όποιων προβλημάτων εμφανίζονται και σχετίζονται με την ανάπτυξη των αεροδρομίων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top