Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατασκευή δύο νέων μαρίνων στη Θεσσαλονίκη

Κατασκευή δύο νέων μαρίνων στη Θεσσαλονίκη

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να υπογραφεί μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, προβλέπει την κατασκευή δύο νέων μαρίνων, τη μία […]

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, που αναμένεται<...> να υπογραφεί μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, προβλέπει την κατασκευή δύο νέων μαρίνων, τη μία στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού και τη δεύτερη στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Οι λεπτομέρειες των κατασκευών συζητήθηκαν αναλυτικά χτες σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, με θέμα την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι το λιμάνι αποτελεί την καρδιά της πόλης, χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία του Δήμου με τον ΟΛΘ και σημείωσε ότι “η συνεργασία αυτή θα εξειδικευτεί στο προσεχές μέλλον σε όλους τους ζωτικούς τομείς, που αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και την αναβάθμιση της περιοχής των βυρσοδεψείων”.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, “ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει μια σειρά ζωτικών παρεμβάσεων στη παραλιακή ζώνη πρασίνου, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τις παρυφές του λιμένος”. “Στο ίδιο πλαίσιο”, όπως είπε, “εντάσσεται και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία των δύο μαρίνων”.

“Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναδούμε καραβάκια και σκάφη μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο χώρο της παραλίας. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ούτε ένα κατάρτι στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης σημείωσε.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στη χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συντάξει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο φορέων, που στη συνέχεια θα επικυρωθεί τόσο από το Δ.Σ. του ΟΛΘ, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024