Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαινοτόμο πρόγραμμα για τον τουρισμό από τη ΔΕΤΑΠ και την Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων

Καινοτόμο πρόγραμμα για τον τουρισμό από τη ΔΕΤΑΠ και την Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων

Συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Καινοτόμων Ενεργειών `ΙΣΤΟΣ – Καινοτομία για τον Αειφορικό Τουρισμό και τις Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο`, που υλοποιείται στην Περιφέρεια της Δωδεκανήσου, πραγματοποιείται την […]

Συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Καινοτόμων Ενεργειών `ΙΣΤΟΣ – Καινοτομία για τον Αειφορικό Τουρισμό<...> και τις Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο`, που υλοποιείται στην Περιφέρεια της Δωδεκανήσου, πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. υπό την προεδρία του Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαµπου Κόκκινου.

Το πρόγραμμα αυτό έχει περιφερειακή δομή, διαρκεί 2 χρόνια και αφορά µία σειρά δράσεων που βασίζονται στην στρατηγική προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης µέσω της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα, µε έμφαση στον τομέα του τουρισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 4.675.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΤΠΑ και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Στην εν λόγω συνεδρίαση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:

  • Υπογραφή του τροποποιημένου κανονισμού υλοποίησης από τα µέλη της Επιτροπής παρακολούθησης
  • Παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος ISTOS από τους φορείς υλοποίησης (σύντομη παρουσίαση από εταίρους)
  • Προγραμματισμός ενεργειών των φορέων υλοποίησης για το προσεχές τρίμηνο (Μάρτιος – Μάιος 2005)
  • Συμμετοχή του προγράμματος ISTOS στο σχεδιασμό του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την 4η Προγραμματική Περίοδο
  • Λοιπά θέματα

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είναι ο Φορέας Διαχείρισης του συγκεκριμένου προγράμματος. Στα πλαίσια της συνεδρίασης θα εγκριθεί ο οδηγός του προγράμματος, που θα χρηματοδοτήσει 15 επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στα Δωδεκάνησα και 15 στις Κυκλάδες. Φορέας χρηματοδότησης θα είναι τα δύο Επιμελητήρια και φορείς διαχείρισης των επενδυτικών προτάσεων θα είναι η ΔΕΤΑΠ και η Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων. Να τονιστεί ότι οι επιχειρήσεις, οι οποίες θα καταθέσουν πρόταση στο Επιμελητήριο θα αξιολογηθούν και θα εγκριθούν να υλοποιήσουν καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια στον τουρισμό, µε χρηματοδότηση από το Επιμελητήριο 50% επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Τέλος, το Επιμελητήριο προβλέπεται να υποδέχεται επενδυτικές προτάσεις για το πρόγραμμα αυτό από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας (οπότε και θα δημοσιευτεί η προκήρυξη) μέχρι και τις αρχές Μαΐου, όπου και θα λήγει η προκήρυξη. Για την καλύτερη ενημέρωση των επιχειρηματιών της Δωδεκανήσου, το Επιμελητήριο θα διοργανώσει τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά µε τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος στην Ρόδο, στην Κω και στην Κάρπαθο, καθώς επίσης και δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια (στην Ρόδο και στην Κω).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024