Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παρέμβαση Αβραμόπουλου

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν χτες στη Μαρίνα Ζέας

Θοδωρής Κουμέλης - 16 February 2005, 00:00

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν χτες και στη Μαρίνα Ζέας, εξαιτίας της κακοκαιρίας, που επικρατούσε, με αποτέλεσμα να σπάσει ένας λιμενοβραχίονας της Μαρίνας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση των λιμενικών αρχών του Πειραιά ήταν άμεση...

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν χτες και στη Μαρίνα Ζέας, εξαιτίας της κακοκαιρίας, που επικρατούσε, με αποτέλεσμα να σπάσει<...>

ένας λιμενοβραχίονας της Μαρίνας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση των λιμενικών αρχών του Πειραιά ήταν άμεση.

Ειδικότερα, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν από τους ισχυρούς νότιους ανέμους, που έπνεαν χτες σ΄ ολόκληρη τη Αττική, έσπασε ένας από τους τσιμεντένιους λιμενοβραχίονες που προστατεύουν τα ελλιμενισμένα σκάφη από τη θαλασσοταραχή. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν απροστάτευτα από τα κύματα της θάλασσας σκάφη αναψυχής, πολλά από τα οποία έχουν υποστεί υλικές ζημίες, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να βυθιστεί κάποιο απ΄ αυτά. Να σημειωθεί ότι για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν χτες οι ιδιοκτήτες και οι επιβάτες, που βρίσκονταν μέσα στα ελλιμενισμένα σκάφη.

Επίσης αξίζει να επισημανθεί ότι άμεση ήταν και η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑ κ. Κ. Ζαχαρόπουλο και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια προς τους ιδιοκτήτες σκαφών, που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα.

Μάλιστα, για να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες στο έργο τους ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Ζαχαρόπουλος απέστειλε επιστολή, αλλά και έσπευσε επιτόπου, προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή υλικών καταστροφών στα σκάφη και τις υποδομές, αλλά κυρίως για την ασφάλεια της ζωής του προσωπικού και των επισκεπτών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top