Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του master plan του λιμανιού Ηρακλείου

Παρουσίαση του master plan του λιμανιού Ηρακλείου

Το αναμενόμενο `master plan` του λιμανιού Ηρακλείου, που είχε εκπονήσει το γραφείο Ρόγκαν, παρουσιάστηκε χτες στον Οργανισμό Λιμένος, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται να υλοποιηθούν στα προσεχή έτη σημαντικά έργα, […]

Το αναμενόμενο `master plan` του λιμανιού Ηρακλείου, που είχε εκπονήσει το γραφείο Ρόγκαν, παρουσιάστηκε χτες στον Οργανισμό Λιμένος, σύμφωνα<...> με το οποίο προβλέπεται να υλοποιηθούν στα προσεχή έτη σημαντικά έργα, ικανά να αλλάξουν κατά πολύ την τωρινή όψη του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, πρόκειται για τη β` φάση, που επέστρεψε υποτίθεται διορθωμένη στον ΟΛΗ, αλλά χωρίς να έχει γίνει ούτε μία από τις 8 παρατηρήσεις του οργανισμού αποδεκτή από το γραφείο Ρογκάν. Αρχικά, επρόκειτο να παραδοθεί στον κ. Βιδάκη τον Δεκέμβριο το `master plan`, αλλά όταν δόθηκε, είδαν από το λιμάνι ότι περιλαμβάνονται πράγματα, που δεν ήταν συμβατά με τις ανάγκες όπως π.χ. τα βάθη κ.α. Τα περισσότερα, μάλιστα, εξ` αυτών έχουν τώρα απορριφθεί από το γραφείο Ρογκάν.

Το κόστος για την πραγματοποίηση της μελέτης, που χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει φτάσει μέχρι στιγμής στα 80 εκατ. δραχμές, ενώ συνολικά το κόστος της είναι να φτάσει τα 250 εκατ. δραχμές. Επιβλέπουσα αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ παρόντες στη χτεσινή παρουσίαση ήταν εκπρόσωποι του υπουργείου Ναυτιλίας, του ΥΠΕΧΩΔΕ και του υπουργείου Πολιτισμού.

Το `master plan`, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

  • μαρίνα σκαφών μπροστά στο κτίριο του “Ψυγείου”
  • κόψιμο του λιμενοβραχίονα στον Κούλε και κυματοθραύστη στη βορειοδυτική πλευρά του μνημείου
  • η προβλήτα τρία θα γίνει προβλήτα που θα δένουν τα κρουαζιερόπλοια με φυσούνες για τους επιβάτες κ.α.
  • η προβλήτα έξι θα επεκταθεί προς την πλευρά της Αλικαρνασσού και θα γίνει τέρμιναλ κοντέινερ με βάθος 16 μ. όπου θα γίνει και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024